Aj staré rožky sa dajú využiť: Pripravte z nich pizzu či chutnú plnku

pizza

photl.com

Zavadzajú vám doma staršie rožky, ktoré už nikto nechce jesť? Neviete si rady čo s nimi? Ak už máte dostatok zásob domácej strúhanky a klasická žemľovka z rožkov vám už ide hore krkom, prinášame vám tipy na jednoduché a rýchle jedlá, vďaka ktorým sa zásob starých rožkov rýchlo zbavíte!

Pizza z rožkov

Potrebujeme:

  • 5 starších rožkov
  • 2 dcl mlieka
  • 1 vajce
  • soľ
  • korenie
  • ingrediencie na pizzu podľa chuti

Postup: Rožky nakrájame na malé kocky, nalejeme ku nim mlieko, rozšľahané vajce, pridáme štipku soli a korenia. Ručne premiešavame, aby sa rožky napili mlieka. Ak je masa príliš riedka, zahustíme strúhankou. Cesto dáme na vymastenú okrúhlu formu a dáme ho piecť do rúry pri teplote 180°C na asi 10 – 15 minút. Cesto vytiahneme, potrieme kečupom, alebo paradajkovou zmesou, pridáme ingrediencie podľa svojej chuti (šunku, syr, olivy,…) a dáme ešte na 20 minút zapiecť.


Mohlo by vás zaujať: Domáce rožky či pletenky sú ozajstnou pochúťkou: Upečte si ich aj vy!


Cestovina do polievky

Potrebujeme:

  • 3 staré rožky
  • teplú vodu
  • 2 vajcia
  • petržlenovú vňať
  • štipku soli
  • detskú krupicu

Postup: Rožky nakrájame na kolieska a namočíme do teplej vody. Potom ich vyžmýkame a pridáme ku nim vajcia, posekanú petržlenovú vňať, soľ a na zahustenie krupicu podľa uváženia. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré ešte obalíme v krupici a hádžeme do vriacej zeleninovej polievky, alebo vývaru.


Mohlo by vás zaujať: Parená, viedenská alebo žemľová: Vyberte si knedľu podľa svojej chuti


Plnka z rožkov

Potrebujeme:

  • 5 rožkov
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľu
  • 2 dcl mlieka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g kuracej pečene
  • petržlenovú vňať
  • olej
  • soľ
  • korenie

Postup:Pečeň, aj cibuľu pokrájame a opražíme na oleji, alebo bravčovej masti. Pridáme ku nim prelisovaný cesnak, soľ, korenie, petržlenovú vňať a zmes necháme vychladnúť.V mlieku rozmiešame vajcia a pridámena kolieska nakrájané rožky. Necháme ich napiť sa a potom ich jemne vyžmýkame. Zmiešame s pečienkovou zmesou a dáme do zapekacej misy. Dáme piecť do rúry pri teplote 190°C asi na 30 – 40 minút, resp. kým povrch nechytí zlatú farbu. Pokrájame a jeme ako prílohu, alebo s chlebom a uhorkou.


Poznáte ešte nejaké ďalšie recepty, na ktorých prípravu sa dajú využiť staré rožky? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: photl.com, photl.com, Oliver

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close