Cestovinové recepty: Podľa vašej chuti - s tuniakom, brokolicou či hríbami!

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Cestoviny s hríbami potešia každého gurmána

Jednoduché, rýchle, chutné, ľahké a navyše zdravé. Tento opis sedí jednoznačne na jedlá z cestovín. Ich rýchla príprava ich predurčuje k tomu, aby sa stali stálou súčasťou jedálnička aj tej vašej domácnosti. Pripraviť sa dajú asi na tisíce spôsobov. Fantázii sa v tejto veci medze nekladú. Cestoviny môžete pripravovať s čímkoľvek vás napadne. My vám dnes prinášame recepty na cestoviny, ktoré sú nielen zdravé, ale patria medzi tie najchutnejšie.


Špirály s tuniakom

Potrebujeme:

1 balenie cestovín tvaru špirálok

1 konzervu tuniaka v oleji

1 cesnak

1 malú cibuľku

2 kocky taveného syra

1 vajce

Postup: Uvaríme cestoviny. Na oleji z tuniaka osmažíme cibuľku, pridáme cesnak, necháme trochu opražiť, ďalej pridáme tuniaka a tavený syr. Keď sa syr rozpustí, pridáme uvarené cestoviny a 1 vajíčko. Zmes premiešame, minútku podusíme a môžeme podávať.


Tiež by vás mohlo zaujať: Cestovinové dobroty: Vyčarte zo zásob chutné jedlo dvakrát inak!


Torteliny s brokolicou

Potrebujeme:

1 balenie cestovín torteliny syrové

½ brokolice, alebo 1 malú brokolicu

1 smotanu na šľahanie

soľ, korenie, vegetu

sójovú omáčku

olej

1 cesnak

strúhaný syr

Postup: Torteliny uvaríme. Na oleji a troche vody podusíme nadrobno rozobratú brokolicu. Pridáme prelisovaný cesnak, dochutíme soľou, korením, vegetou a trochou sójovej omáčky. Dusíme, kým nie je brokolica mäkká a potom pridáme syr, ktorý rozpustíme a zalejeme smotanou. Do omáčky pridáme cestoviny a môžeme podávať.


Tiež by vás mohlo zaujať: K mäsu či na cestoviny: Spestrite si jedálny lístok chutnými omáčkami


Tagliatelle s hubami

Potrebujeme:

200 g Tagliatelle (široké rezance)

1 cibuľu

1 maslo

olivový olej

200 g čerstvých hríbov

soľ, korenie

2 lyžice hladkej múky

2 dcl mlieka

2 vajcia

Postup: Cestoviny uvaríme. Na masle opražíme cibuľku, pridáme pokrájané čerstvé hríbiky a pražíme, kým nebudú hríby hotové. Zalievame vodou. Následne pridáme mlieko, v ktorom sme poriadne rozmiešali hladkú múku a vajcia. Chvíľu spolu všetko povaríme a ochutíme soľou a korením. Pridáme ku cestovinám a môžeme servírovať.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (2)

  • Feroo 17.08.2015, 18:21

    cestovina tvaroh+oskvarky+smotana+2dc vína

  • hyori 07.07.2012, 11:33

    nie dakujem. ostavam pri klasike. mak,vajíčka, alebo tvaroh :)

1

Pridať komentár