Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
mäso

Milujete domácu stravu, ale nemáte čas stráviť v kuchyni dlhé hodiny prípravou komplikovaných a zdĺhavých receptov? Vyskúšajte naše tipy na jednoduché a rýchle minútkové jedlá, ktoré vynikajú svojou chuťou, no pritom sú nenáročné na prípravu. Necháte sa inšpirovať?


Kuracie korenené medailónky

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžicu vegety
  • 1 lyžičku kari
  • 1 lyžičku papriky
  • trochu korenia

Postup: Mäso nakrájame na medailónky a vyklepeme. V zmesi múky zmiešanej s koreninami obalíme kuracie prsia a vypražíme na oleji. Podávať môžeme so zeleninovým šalátom, alebo zemiakovou kašou.


Tiež by vás mohlo zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Nepravý „granadýr“

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 1/3 bratislavskej klobásy
  • soľ
  • vegetu
  • červenú papriku
  • čierne korenie
  • olej

Postup: Zemiaky ošúpeme a dáme variť v celku. Medzitým pokrájame klobásu na malé kúsky (jedno koliesko prekrojíme ešte na štvrtinky) a opražíme ju na oleji do chrumkava. Uvarené zemiaky pretlačíme cez krájač na zemiakový šalát, posypeme koreninami a pridáme opečenú klobásku. Všetko spolu zmiešame a môžeme podávať. Výborne chutí so zaváranými kyslými uhorkami.


Tiež by vás mohlo zaujať: Cestovinové recepty: Podľa vašej chuti - s tuniakom, brokolicou či hríbami!


Grilované kuracie mäso s nivovým dresingom

Potrebujeme:

  • 500 g kuraciích pŕs
  • Čierne alebo viacfarebné korenie
  • Soľ
  • Olej
  • Korenie podľa chuti (sójová omáčka, med, biele korenie...)

Na dresing:

  • hrnček smotany (veľkosť zvoľte podľa želaného množstva)
  • hrnček majonézy
  • 100 g zrelej nivy, gorgonzoly alebo iného syra tohto typu (čím zrelší, tým lepšie)
  • trošku cesnaku

Postup: Prsia osolíme a okoreníme a grilujeme na grilovacej vrúbkovanej panvici. Na začiatku dáme olej, potom ak treba, stačí podlievať aj vodou. Dresing si pripravíme smiešaním všetkých ingrediencí a dochutíme korením. Najlepšie je podávať s opekanými zemiakmi. (Variť ich netreba. Stačí ošúpať, nakrájať na kolieska, rozložiť na plech na papier na pečenie s malým množstvom oleja, osoliť, okoreniť a nechať piecť.)


Tiež by vás mohlo zaujať: Cuketové recepty pre zdravie aj lepšiu líniu: Skúšali ste ich už?


Panenské minútky

Potrebujeme:

  • 500 g bravčovej panenky
  • horčicu
  • hladkú múku
  • soľ
  • korenie na steaky

Postup: Panenku nakrájame na plátky. Každý potrieme z jednej strany horčicou, osolíme a okoreníme korením na steaky. Potom jemne obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji. Skvele chutia aj ako príloha ku čerstvej zelenine.


Poznáte recept ne prípravu chutnej minútky aj vy? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi v diskusii.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (10)

  • adamko 16.01.2019, 17:49

    Araňa, susedova žena pripravuje večeru tak, že sa šmika po zábradlí a pritom je tam dolu vraj naostro. Takto ju zohrieva. Zaujímave, že?

  • PETER 16.01.2019, 14:06

    AK SA TO MASO POTOM PRIPECIE NA GRILE VONIA NESKUTOCNE! TO NORMALNY CLOVEK NEVYDRZI KED TO ZACITI! A AK JE HLADNY TA TO UZ VOBEC SA NEDA!

  • PETER 16.01.2019, 14:01

    asi dievcata nejedli poriadne hovedzie maso! ak si date dobry steak z hovedziny , entecot,solomillo,pikaña brasileña atd tak by ich preslo raz dva vegetarianstvo! Jasne maso juzna amerika Argrntina,Uruguay,Paraguay,Brasilia alebo este Spanielsko! Ak si ho date en su punto,alebo medio hecho na grile samozrejme tak vtedy mi mozete povedat co je to dobre maso! Nie tie zbytky co posielaju na Slovensko. na Slovensku sa neda kupit dobre maso! Moja dcera ma 10 rokov a si pyta steak en su punto ! Stek nesmie byt krvavy ale skoro surovy vo vnutry! meso musi byt vyzrete az 60 -70 dn v tme asi 16-17 stupñov! na niektorych kusoch sa robi az plieseñ!Ale maso je prkticticky bez krvi!

  • Danka 02.08.2012, 09:20

    Súhlasím Andrejka, maso ani omylom... a z marketov...pomalá samovražda. Ja milujem špaldové cestoviny, stačí orestovať zeleninku, na uvarené cestoviny dať olivový olej, cesnačik, poprípad.sušené paradajky, trochu orestovanej zeleninky / poprípade môže byť aj naparenej /brokolica/, zmiešaš, ochutiť.... je to dobré.... papaj s čerstvou zeleninkou, ak nie je čas na zeleninový šalát.... A mám výborný recept na mrkvovo-zelerový šalát. Nastrúhaš mrkvičky, zeler, najemno nakrájaš pór a ochutíš koreninami , osoliš /ja dávam solčanku/ a má sa dať na záver majonéza, ale ja používam pochúťkovú smotanu. Pomer mrkvy, zeleru a póru - podľa oka... Čo prevláda, to určuje výslednú chuť šalátu--- ale vždy je mňam. Dobrú chuť

  • Andrea 02.08.2012, 08:22

    to levis: áno,to mäso je také zdravé ako tie kravy z ktorých pochádza..nadopované antibiotikami a steroidmi a ty sa pri každom súste len priblblo usmievaš..ibaj sa niekedy prejsť na bitúnok,v akých podmienkach žijú tie kravy a čo žerú namiesto toho,aby si išiel do tesca kúpiť 5kg tehlu mäsa...keď je také zdravé,tak si kludne odrež nohu a vysmaž na panvici..alebo ani nemusí byť tvoja..bráni ti v tom len etika..tak ju zahoď,odviaž sa..keby si mal každý sám zabiť kravu a pak ju zjesť tak by nikto mäso nejedol..problém je v tom,že vždy to niekto urobí za teba..ale papkaj keď ti chutí,ale ja som sa tu pýtala na rýchly recept bez mäsa,nič viac..

  • levis 01.08.2012, 22:01

    andrea,tak si ibaj zihlavy alebo pupavy natrhat a mozes zuvat jak krava...maso je zdrave

  • AĎA 01.08.2012, 14:23

    Recepty ma zaujali a keďže mám málo času na kuchtenie, tak prišli naozaj vhod a určite vyskúšam...

  • Mišo 01.08.2012, 09:52

    A teraz naozajstne rizoto :) das na panvicu olivovy olej alebo maslo alebo vyskvarit slaninu, nato das nadrobno salotku, o chvilu cesnak, potom ryzu na rizoto ( arborio, carnaroli - bezne sa daju zohnat kdekolvek ) trosku posmazis, osolis, okorenis, podlejes cca deci bieleho vina a miesas, ked sa vsiakne pridas asi 250 g hrasku rozmixovaneho vo vyvare ( osmazis poriadne korenovu zeleninu a cibulu na oleji, zalejes vodou a varis pol hodku - to si mozes spravit vecer vela a zamrazit a mas, nikdy nie bujon - nikdyyyyyy !!!!!! ), pomiesas, a postupne podlievas vyvarom - tak po jednej naberaceke a ked sa vsiakne tak dalsiu, stale miesas, ked uz je ryza maksia, pridas na centimetrove kusky nakrajane lusky cukroveho hrasku - predavaju sa bezne v obchode, ked je ryza hotova, pridas este jednu naberacku a vypnes, nech je kremove a nie suche, pridas par poctivych kociek poctiveho masla a poriadne rozmiesas a mas famozne rychle krasne rizoto kremove, mnam... a namiesto hrasku mozes pridat co ta napadne a mat vzdy nove rizoto... nakoniec sa na vrch hodi parmezan... ZAKLAD SU CERSTVE KVALITNE SUROVINY, NIKDY NIE ZIADNE POLOTOVARY

  • Andrea 01.08.2012, 09:01

    v každom jednom recepte sa vyskytuje mäso..šak áno, to je to najjednoduchšie,hodiť mäso na panvicu,niečim ho osoliť a máš jedlo..keby nebolo zvierat tak čo..budeme si hrýzť vlastne ruky??nejaký rýchly recept BEZ MäSA poprosím!!!

  • Marcela 01.08.2012, 08:25

    Rychle a chutne rizoto - uvaríme ryzu v sacku. Ked ryza uz pomaly bude,na panvicu dáme na troche oleja jemne oprazit oriesky - dobre su kesu, ale aj arasidy. Pridame trochu medu a sojovej omacky. Po chvili pridame este plechovku konzervovaného hrášku (prípadne kukurice ci baby karotky, alebo z kazdeho rozku trosku - podla chuti). Ked je vsetko zohriate, vysypeme tam uvarenu ryzu a poriadne premiesme. Kto má rád syr, moze si posypat. Je to jednoduche, mate hotove za 20-25 minut a patri medzi moje oblubene jedla

1

Pridať komentár