Pochúťka pre rodinu aj pre návštevy: Skúste pizzu trikrát inak

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Ilustračné foto

Kto by ju nemiloval? Asi najznámejšie talianske jedlo, ktoré sa dostalo do celého sveta. S obľubou si na ňom zamaškrtia asi všetky vekové generácie. Existuje mnoho spôsobov prípravy pizze a každý ju má rád nejako inak. My vám prinášame chutné recepty na pizzu z kysnutého, nekysnutého a tiež z netradičného lístkového cesta.


Pizza z lístkového cesta

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

1 sladkú smotanu

1 vajce

soľ, čierne korenie

1 lyžicu vegety

prísady na pizzu podľa chuti: šunka, syry, šampiňóny, olivy,...

Postup: Lístkové cesto rovnomerne rozložíme na vymastený plech tak, aby okraje boli natiahnuté aj popri krajoch plechu. Na cesto poukladáme suroviny podľa vlastnej chuti, napríklad šunku, syr, šampiňóny, olivy alebo iné ingrediencie, ktoré máte na pizzovom ceste radi. Keď sú všetky ingrediencie poukladané na ceste, zalejeme cesto rovnomerne smotanovou zmesou, ktorú si pripravíme zmiešaním sladkej smotany, 1 lyžice vegety, trochou soli, čierneho korenia a 1 vajca. Ak chceme, môžeme na vrch nastrúhať aj syr. Dáme zapiecť do rúry na pol hodinku.


Mohlo by vás zaujať: Chystá sa k vám návšteva? Tieto pochúťky potešia každého!


Nekysnutá pizza

Potrebujeme:

2 vajcia

0,5 l kyslej smotany

250 g polohrubej múky

½ prášku do pečiva

prísady na pizzu podľa vlastnej chuti: šunka, syry, šampiňóny, olivy,...

Postup: Do misky vysypeme múku, do ktorej zamiešame prášok na pečenie. Prilejeme smotanu a 2 vajcia, z ktorých vypracujeme cesto. To vylejeme na vymastený plech a na vrch poukladáme ingrediencie na pizzu podľa vlastnej chuti. Dáme zapiecť do rúry, kým nebude cesto upečené.


Mohlo by vás zaujať: Slané dobroty z lístkového cesta: Sú rýchlo hotové a chutia skvele!


Pizza z kysnutého cesta

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

50 g masla

150 ml vlažnej vody

½ lyžičky soli

½ lyžičky práškového cukru

½ malej kocky droždia

prísady na pizzu podľa vlastnej chuti: šunka, syry, šampiňóny, olivy,...

Postup: Do vlažnej vody dáme cukor, rozmrvené droždie a necháme vykysnúť. Vykvasený kvások dáme do múky s maslom a soľou. Vypracujeme cesto, ktoré by sa nemalo lepiť. Necháme ešte vykvasiť asi 1 hodinu. Po vykvasení dáme na plech a na vrch poukladáme suroviny podľa vlastnej chuti. Dáme zapiecť do rúry asi na 20 minút.


Poznáte ďalší zaujímavý recept alebo tip na prípravu pizze? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi v diskusii a vyhrajte víkendový pobyt alebo ďalšiu z cien v našej súťaži.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (13)

  • marcela 24.09.2013, 11:02

    pre Chef Jozef:tak sa príd pozrieť-ešte sa nik nesťažoval že je bez oleja-dávam domácu bravčovú masť!

  • ota 09.08.2012, 17:29

    trikrát sa píše spolu, tri razy je osobitne

  • babka 09.08.2012, 17:28

    trikrát sa píše spolu, osobitne je tri razy

  • Emília 09.08.2012, 14:39

    Ako pozerám, tak pozerám, ale ani ja som žiadnu chybu nenašla, asi má niekto vidiny

  • pre Chef Jozef 09.08.2012, 14:37

    Moja mama robieva vynikajúce cesto na pizzu a olej do neho nedáva, príď sa pozrieť :))

  • Kika 09.08.2012, 09:43

    ja používam vegetu natur, kde nie sú žiadne éčka -

  • Mena 08.08.2012, 23:17

    Ja tiez vegetu vynechavam - lepsie sú normalne korenia a bylinky. pozor vsak na zmesy byliniek, do niektorych pridavaju Ecka, do inych nie - citajte zlozenie!!!

  • Thenice 08.08.2012, 21:52

    Keď vidím v recepte Vegetu, okamžite ma prejde chuť na to jedlo...

  • Chef Jozef 08.08.2012, 16:08

    Pozrel by som si ako vypracujete cesto na pizzu bez toho, aby ste do neho nedali olej.

  • karci 08.08.2012, 15:52

    čo slovo to chyba že? buď som slepý alebo negramotný,ale žiadnu chybu nevidím.

1 2 >

Pridať komentár