Rizoto, polievka či zapečená pochúťka: Na týchto zeleninových receptoch si pochutíte!

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Ilustračné foto

Leto je obdobím, kedy môžete pre svoje zdravie urobiť dosť. Kilá čerstvej zeleniny priam lákajú k tomu, aby ste si z nich pripravili jedlá na tisíce spôsobov. Že neviete ako na to? Tu je pár dobrých, jednoduchých a rýchlych bezmäsitých jedál, ktoré okrem žalúdka ulahodia aj vášmu zdraviu.


Zeleninovo-hubové rizoto

Potrebujeme:

  • čerstvé dubáky alebo šampiňóny
  • 0,5 kg ryže
  • olej
  • cibuľu
  • pór
  • mrkvu
  • hrášok
  • ½ brokolice
  • soľ, rascu, korenie

Postup: Ryžu uvaríme klasickým spôsobom. V panvici si na oleji speníme cibuľku spolu s pórom, pridáme hríby a dusíme. Pridáme ku nim hrášok, mrkvu a brokolicu a keď je zelenina a hríby mäkké, ochutíme koreninami, prípadne bylinkami podľa vlastnej chuti. Zmes zmiešame s ryžou. Na vrch môžeme nastrúhať tvrdý syr.


Tiež by vás mohlo zaujať: Letné zeleninové recepty: Chutné, zdravé a rýchlo hotové!


Kalerábová polievka

Potrebujeme:

  • 2 kaleráby
  • 2 veľké zemiaky
  • 1 sladkú smotanu
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • soľ, vegetu

Postup: Kaleráby nastrúhame na hrubom strúhadle na syr do tvaru rezančekov. Dáme ich variť do vody. Do nej pridáme aj nakrájané zemiaky. Ochutíme koreninami a keď sú už zemiaky uvarené, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Privedieme do varu a môžeme podávať.


Tiež by vás mohlo zaujať: Zeleninové pochúťky: Pre horúce letné dni sú ako stvorené!


Zapekaná cuketa

Potrebujeme:

  • 2 cukety
  • čerstvé šampiňóny
  • cesnak
  • cibuľu
  • 1 rožok
  • 1 dcl mlieka
  • tvrdý syr
  • olej
  • soľ, korenie

Postup: Cukety pozdĺžne nakrájame a vydlabeme. Na oleji opražíme cibuľu, ku ktorej pridáme šampiňóny. Podlejeme vodou a ochutíme koreninami. Do misky s mliekom si namočíme potrhaný rožok. Pridáme k nemu vychladnuté šampiňóny, prelisovaný cesnak a nastrúhaný syr. Všetko spolu premiešame a zmesou naplníme cukety. Posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry na asi 15 minút.


Máte dobrý recept na zeleninové jedlo? Poraďte ho aj ostatným čitateľom v diskusii a vyhrajte víkendový pobyt alebo inú z cien v našej súťaži. Nezabudnite uviesť platnú emailovú adresu.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (3)

  • Ela 02.09.2012, 16:50

    Nevedia Pepe, tento recept na rizoto je tragédia

  • Avilis 02.09.2012, 08:18

    Zjavne nevedia, koho tam zamestnavaju? Aj ta polievka ..... no neviem.

  • Pepe 01.09.2012, 12:09

    Vy viete čo je to rizoto?

1

Pridať komentár