Trik Andrey Vadkerti: Jedlá dochucuje šampanským!

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Andrea Vadkerti

Šampanské, sekt či šumivé víno. Je jedno, ako tento mok nazveme, bublinky majú ľudia skrátka radi. Býva zvykom, že fľašu sektu si otvárame pri výnimočnejších príležitostiach, oslavách alebo výročiach. Výnimkou nie je ani známa moderátorka Andrea Vadkerti, pre ktorú je otvorenie fľaše sektu tiež slávnostná príležitosť.


„Šumivé víno nepijem pravidelne alebo často. Väčšinou to býva detské šampanské na oslavách mojich detí. A potom to končí niečím dobrým pre dospelých na rodinných oslavách. Fľašu sektu si otvoríme aj na všetky milé výročia, ktoré oslavujem so svojimi priateľmi,“ hovorí moderátorka.

Špeciálna zátka

Je pravda, že niekedy je aj jedna fľaša na dvoch priveľa, a tak Andrea oceňuje rôzne novinky, ktoré súvisia s uskladňovaním nápoja. „Som veľmi rada, že sa sekt predáva už aj v malých fľaškách. Niekedy mi bolo ľúto otvoriť veľkú fľašu,“ prezradila. Dnes má však na bublinky aj ďalšiu skvelú vychytávku: „Moje kamarátky mi kúpili špeciálnu zátku, ktorá je schopná bublinky buď napumpovať alebo vytiahnuť, podľa toho, čo potrebujete.“


Tiež by vás mohlo zaujať: Tajomstvo kuchyne Emmy Tekelyovej: Čo varí najradšej?


Šampanské v kuchyni

Keďže Andreina rodina vlastnila vinice, u nich doma sa často pri varení používalo víno - napríklad na podlievanie diviny. Čo však už menej ľudí vie je, že na varenie sa dá použiť aj víno šumivé. „Priznám sa, že som začala s bublinkami experimentovať aj pri varení. Keďže u nás dostať len mrazené krevety a morské príšery, tak ich ani nepečiem, ani nedávam do žiadneho soté. Robím z nich krémové polievky a tie, keď sa trocha podlejú sektom, chutia výborne.“

Víno alebo bublinky?

Ľudia, ktorí pri práci najviac využívajú svoje hlasivky, si však na pričastú konzumáciu bublinkových nápojov musia dávať pozor. Vie to aj Andrea. A hoci najradšej má suché šampanské, predsa len často dáva prednosť skôr vínu. „Vo vínach sa vyznám lepšie ako v šampanskom. Keď som vonku s kamarátmi, tak si doprajem dva deci ľahkého bieleho vína, napríklad k šalátu. Bublinky mi chutia zas najmä v lete.“

Zdielať na Facebooku

Diskusia (4)

  • miloš 06.09.2014, 23:41

    Stavím, sa, že tam leje HUBERT a žiadne šampanské. Ľudia, uvedomte si rozdiel, že šampanské si ani v reštike neobjednáte, lebo je drahé a vysoko cenené. Keď vám vyrubia účet za Don Perignon 250 EUR tak sa nedivte, lebo ste sprostí a šampanským od novinára po televíziu všetci volajú Huberta šampanským. Šampanské v kuchyni je jeho znehodnotenie. Je to celkom zbytočné. Na varenie stačí obyčajný sekt, už spomínaný slovenský. Škoda ze nespresnila značku, nech sa vinári zasmejú.

  • pakes 29.12.2011, 18:28

    Môžeš sa hanbiť za také vyjadrenia " fekál"

  • michal 11.12.2011, 09:30

    tvoja hviezda už dávno zhasla uvedom si to už konečne tudom

  • fekál 30.11.2011, 21:38

    kuva maďarská, nech si do žrádla nasype štipľavú papriku.

1

Pridať komentár