FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi Raffaello?

Chutný domáci dezert si poľahky môžete pripraviť aj sami doma

Raffaello – kokosový dezert s mandľou uprostred je veľmi chutný a obľúbený, no faktom zostáva, že si ho nemôžeme dovoliť príliš často a príliš veľa. Prekvapte svojich blízkych i hostí a pripravte si ho doma. Potrebovať budete len zopár surovín a jeho príprava vám navyše nezaberie ani veľa času.


Potrebujeme:

  • 100 g kokosu
  • ½ sladeného kondenzovaného mlieka
  • lúpané mandle
   

Postup:

Pokiaľ ste nezohnali mandle bez šupky, prípadne ste ich tĺkli doma, nemusíte zúfať. Stačí ich dať do misky a zaliať horúcou vodou. Keď chvíľu odstoja, šupka ľahko zíde a môžete ich olúpať.

 


Mohlo by vás zaujať: Najrýchlejšie koláče: Neukroja veľa z času, ale pochutnáte si na nich!


Do kondenzovaného mlieka pridáme 75 g kokosu a vypracujeme zmes. Ak by bola príliš lepivá, pridáme kokosu viac.

   

Zo zmesi tvarujeme guľôčky a do stredu každej dáme jednu ošúpanú mandľu.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí
Potom tieto guľky obaľujeme v kokose a ukladáme do papierových košíčkov. Jedna dávka by vám mala vystačiť na 15 až 20 kúskov, podľa toho, aké veľké guľôčky robíte a či vám niekto z vašich blízkych zo zmesi ujedá.
   
Dobrú chuť!

Pripravujete si podobné dezerty doma aj vy? Napíšte postup prípravy ostatným čitateľom v diskusii.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (11)

  • KAtuška 16.12.2014, 15:10

    To salko mám aj uvariť predtým? Ďakujem

  • Jana 07.07.2014, 12:37

    Ja dávam salko, kokos a rum. Guličky dám stuhnúť do chladničky a nakoniec obaľujem v rozpustenej čokoláde s cerou. Z čokolády ešte do kokosu obaliť. Nie je to rafaelo, ale sú super.

  • Gen 11.01.2014, 01:55

    Michigan :D

  • Michigan 10.01.2014, 00:04

    som jediny kto precital 100 gramov koksu ?

  • Viktor 09.01.2014, 14:22

    Jano, ved to mas jedno. Ci tej vacsej alebo mensej plechovky. Vzdy skoncis pri tom, ze das tolko kokosu, len aby sa ti z toho vytvorila hmota, ktoru dokazes tvarovat a ked to polozis na kosicky, tak z toho nevznikne placka :)

  • Miška 08.01.2014, 20:34

    ja mam tiez trosku iny recept, tento: cukor práškový 240 g vločky ovsené 100 g mlieko sušené 200 g kokos strúhaný 200 g maslo 180 g cukor vanilkový 1 sáčok teplá voda 1 dcl orechy lieskové 45 ks strúhaný kokos na obalenie 60 g Postup prípravy : Ovsené vločky najemno pomelieme a zmiešame so sušeným mliekom, strúhaným kokosom, práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme rozpustené a vychladnuté maslo a teplú vodu. Dobre premiešame a spracujeme. Masu necháme odležať na chladnom mieste. Zo studenej masy formujeme menšie guľky. Do každej guľky vložíme opražený a ošúpaný lieskový oriešok (alebo mandľu). Guľky obaľujeme v strúhanom kokose a kladieme do papierových košíkov.

  • Monika 08.01.2014, 18:54

    cathy2131 ,môžeš prosím dať recept? Ďakujem

  • cathy2131 08.01.2014, 10:58

    Tento recept nie je dobry - ja mam lepsi...ziadne kondenzovane mlieko - ale susene mlieko a kokosovy "tuk" ...a namrvene oblatky ...a ziadna mandla -ale lieskovy oriesok...neoprazeny...tamten recept je "ponaska na Rafaela " :-OOO

  • Jano 08.01.2014, 10:45

    Mne to nebolo jasne, takze dakujem :)

  • b 08.01.2014, 10:39

    Jano uz logika da ze pol plechovky,kondenzovane mlieko je len v jednej velkosti

1 2 >

Pridať komentár