FOTORECEPT Pečené plnené zemiaky: Potešia vaše oči aj chuťové poháriky

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi jedlá zo zemiakov?

Jednoduchá a chutná večera v podobe pečených zemiakov poteší aj vaše oči

Na Slovensku si zemiaky našli v jedálničku stále miesto a napriek tomu, že ich väčšinou považujeme za prílohu, dá sa z nich pripraviť aj chutné sýte hlavné jedlo. Rozhodujúcu úlohu hrajú aj v tomto recepte. Vyzerajú skvele a ešte lepšie chutia.


Potrebujeme:

  • 10 väčších zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 100 g slaniny
  • 100 g klobásy
  • 100 g syra

 

Postup:

Zemiaky si očistíme a umyjeme. Ošúpanú cibuľu, klobásu, slaninu a syr nakrájame na plátky.


Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku

Do zemiakov spravíme zárezy vzdialené približne centimeter. Treba si však dávať pozor, aby sme dolnú časť neprekrojili.

   

Do jednotlivých zárezov vkladáme striedavo nakrájaný syr, slaninu, cibuľu a klobásu.


Mohlo by vás zaujímať: Diéta pre milovníkov zemiakov: Recept starých materí funguje aj dnes!

Naplnené zemiaky poukladáme na plech a prikryjeme alobalom. Pečieme na 200 stupňoch asi 50 minút. Riadime sa skúsenosťami s našou rúrou.

   

Dobrú chuť!


Máte v obľube jedlá zo zemiakov? Ktoré ďalšie recepty na ich prípravu by ste odporučili čitateľom? Napíšte v diskusii.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (13)

  • dagmar 22.04.2015, 12:35

    smím vědět jaká se k tomu podává příloha nebo se to jí samotné ty brambory? děkuji

  • marta 22.01.2014, 17:27

    Ja som to posypala grilovacím korením,pred koncom pečenia odkryla alobal a na každý zemiak dala plátok masla.Bolo to výborné!Nerozpadli sa.

  • majky 17.01.2014, 23:28

    Vsetko slo ako po masle nic sa nerozpadavalo bolo to skvele :)

  • Karel 17.01.2014, 07:39

    Super je to zalejt smetanou a proložit kotletama s kostí, mňam :)

  • bla 17.01.2014, 00:35

    ja to robím bežne, ešte sa mi nestalo, že by sa zemiaky rozpadli...kto vie, ten vie ;)

  • Monika 16.01.2014, 23:32

    To uz kľudne môžete urobit sasliky, ponapichovat to pekne na spajgle alebo grilove ihlice lebo ten zemiak Vám to naozaj nevydrzi a rozpadne sa uz pri príprave

  • zydo 16.01.2014, 22:47

    Robim nieco podobne, akurat medzi kazdy kusok zemiaku dam cisto len klobasku,troska masla, necham to poriadne zapiect v rure a na koniec to troska polejem smotanou na varenie a posypem syrom a necham to este 10-15minut zapiect. a Hihi nestao sa mi, ze by sa mi nejaky zemiak rozpadol :)

  • Štefan 16.01.2014, 21:59

    Len pred tým treba zemiaky dochutiť a trocha oleja

  • JANA 16.01.2014, 20:39

    Skusala som,neni to take jednoduche,naozaj to da zabrat...

  • michal 15.01.2014, 20:01

    dása to. len treba mať rovnakú veľkosť zemiakov. Ja dávam na koniec na vrch postr. syr. mňam

1 2 >

Pridať komentár