FOTORECEPT Jablkový koláč: Klasika, ktorá poteší aj vaše srdce

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Pećiete si doma jablkový koláč?

Skvelý jablkový koláč rozvonia váš domov

Jablká sú najtypickejším ovocím, ktoré rastie v našich končinách. Hoci sme si už zvykli na supermarkety plné exotických lákadiel, nemali by sme na jablká zanevrieť. Nie sú také štýlové ako mango, kivi či liči, no sú zdravé, lahodné a šťavnaté. Dajte im šancu a upečte si tento skvelý jablkový koláč, ktorý rozvonia váš domov.


Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček krystálového cukru
  • 250 g palmarínu
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • 4 jablká
  • škoricu
  • cukor

Mohlo by vás zaujať: Najrýchlejšie koláče: Neukroja veľa z času, ale pochutnáte si na nich!


Postup:

Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý palmarín, vajíčko a kypriaci prášok do pečiva.

   

Dôkladne miesime, kým nevypracujeme cesto.


Mohlo by vás zaujať: Na chutný koláč nepotrebujete vajíčka: Presvedčia vás tieto recepty

Hotové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Polovicu cesta zabalíme do fólie a odložíme do chladničky, kým nezmrzne.

   

Druhú polovicu rozvaľkáme na plech. Netreba ho natrieť tukom ani vystlať papierom na pečenie. Palmarín v ceste postačí.


Mohlo by vás zaujať: Jablkové koláče má rád asi každý: Ochutnáte závin alebo jablkovú klasiku?


Medzitým si očistíme a nastrúhame jablká. Pokojne môžete zvoliť kyslejší druh, pretože sa v tejto fáze dajú dochutiť cukrom a škoricou. My sme použili čajovú lyžičku mletej škorice a jednu polievkovú lyžicu cukru. Samozrejme, množstvo zostáva na vašom uvážení.

   

Ochutené jablká dôkladne premiešame, vyžmýkame a rozložíme na rozvaľkané cesto.


Mohlo by vás zaujať: Maškrtenie bez výčitiek: Upečte si tieto dve dobroty aj bez cukru!

Z mrazničky vyberieme druhú polovicu cesta. Nastrúhame ju navrch jabĺk a koláč pečieme na 180 stupňoch približne 15 až 20 minút, kým nie zlatistý.

   

Dobrú chuť!


Pripravujete si z jabĺk doma nejaké chutné zákusky? Napíšte recepty na ne ostatným čitateľom v diskusii.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (13)

  • Hanka 23.01.2016, 08:17

    Ja a môj muž klasický jablčník zbožňujeme. Nikdy ho však nespravím taký skvelý, ako robila moja mama!!

  • majka 10.02.2014, 07:47

    10 lyžíc mlieka,10lyžíc oleja, 1 celé vajce,1 práš. do pečiva, štipku soli,medzi prsty cukru a hladkej múky toľko, čo zaberie tekutina. Vypracujme cestíčko, rozdelíme na 4 časti, vyvaľkáme, potrieme olejom, posypeme strúhankou a pokladieme jablkovou náplňou. Zvinieme zavin, popicháme vidličkou, môžeme vrch potrieť olejom, alebo vajíčkom a upečieme do ružova.

  • Martin 07.02.2014, 19:34

    Pre chlapa by bolo dobre napisat ze co to ten jeden hrncek je :D

  • vanilla 05.02.2014, 21:08

    ..presne ako pise viera,prisypat tam posekane vlasske orechy,chutna to super.

  • erika 05.02.2014, 20:31

    Ja jablká krájam potom je to také mokrejšie a chutnejšie, treba vyskúšať mám to od babičky, zatiaľ to každému chutilo

  • Rachek 05.02.2014, 19:09

    Asi mas nulove okolie ...

  • ali 05.02.2014, 13:40

    tých jabĺk treba dať viac, koláč to znesie. Neublíži to ani cestu, netreba sa báť.

  • Ingrid 05.02.2014, 13:23

    TENTO KOLÁČ MILUJEME !!!

  • viera 05.02.2014, 11:49

    -tento jablcnik robievam uz roky, velmi nam chuti, akurat jablka struham priamo na kolac a posypam cukrom a skoricou, nemusim zbytocne zmykat stavu , obcas pridam aj posekane vlaske orechy , je to super mnamka

  • metol 05.02.2014, 11:48

    v jedle nepreberám a tým menej vo vypekaných dobrotách, jablčník je výborný...

1 2 >

Pridať komentár