FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Pečiete si torty sami doma?

Trasená torta je výborným a jednoduchým nedeľným dezertom

Ak čakáte návštevu, alebo len máte chuť na nejakú dobrotu, skúste tento jednoduchý recept. Trasená torta je ľahký, ale naozaj dobrý dezert, ktorý zvládne pripraviť skutočne každý.


Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 6 PL polohrubej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 2 konzervy mandarínkového kompótu
  • 2 pudingy bez varenia

Postup:

Do vyššej nádoby dáme celé vajíčka. Spolu s cukrom ich vyšľaháme do peny. Cukor pridávame postupne po lyžičkách.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku

Múku zmiešame s kypriacim práškom, a tiež  postupne vsypávame do vajíčkovej zmesi, aby nestratila svoj objem.

   

Tortovú formu natrieme rastlinným tukom alebo olejom a vysypeme múkou.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí

Vlejeme do nej cesto a snažíme sa ho vyhladiť od stredu ku krajom, aby sa v rúre zväčšilo rovnomerne. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 až 25 minút, no riadime sa predovšetkým skúsenosťami s vlastnou rúrou.

   

Do dobre uzatvárateľnej nádoby dáme dve šľahačkové smotany (2 tégliky), mandarínkové kompóty aj so šťavou a oba pudingy bez varenia.


Mohlo by vás zaujať: Chutné zákusky bez cukru: Pochutia si na nich nielen diabetici

Dôkladne uzatvoríme a trasieme, kým sa nevytvorí hustá plnka.

   

Vychladnutý korpus vyberieme z formy a natrieme plnkou.


Mohlo by vás zaujať: Banánové koláče: Pohladia chuťové bunky a upokoja podráždené nervy

Zo zvyšnej smotany vyšľaháme hustú šľahačku, ktorú navrstvíme na mandarínkovú plnku a vyhladíme.

   

Dobrú chuť!


Aké ďalšie chutné torty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty na ne v diskusii.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (11)

  • Anna 11.01.2017, 19:26

    fantasticka rychla plnka :)

  • Zdena 01.04.2015, 23:46

    Ja som ju robila už veľ krát a vždy sa mi krásne nahusto vytrepala puding je najlepšie dať od Dktor Oetker vanikový bez varenia a vola plnka fantastická

  • calanthe 25.04.2014, 20:46

    patra, použila si šľahačkovú smotanu...33 alebo 30 percentnu?...lebo ja túto tortu robím odjakživa a vždy sa zatiaľ podarila...jediny raz to nevyslo...ked som tam omylom bachla sladku smotau, nie šlahačkovu...

  • patra 22.04.2014, 18:05

    Dobry den, chcela som sa opytat ze co mam robit ked mi ta hmota ne a ne stuhnut? po dlhom traseni sa mi vytvorilo maximalne maslo ale inac vsetko bolo riedke ako na zaciatku. dakujem

  • jolana 21.04.2014, 19:20

    keď nemám čas, nepečiem piškótu, ale použijem obyčajné piškóty, ktoré naukaldám na dno tortovej formy, alebo použijem kúpený tortový korpus. Aj teraz na sviatky sme ju s dcérou okrem iného robili.

  • ja 20.04.2014, 19:50

    Je to roky-rokúce vyskúšaný a vždy úspešný recept. Všetkým chutí...netreba vypisovať, že škoda surovín. To mám najradšej. Kritika od toho, kto to nikdy nerobil :(

  • Karolina 19.04.2014, 22:40

    Júlia, tiež som neverila, kým som ju nevyskúšala. Teraz ju robím pravidelne. Jednoduchá, rýchla, úspech u stravníkov zaručený (y)

  • Aja 19.04.2014, 21:44

    Ja tieto trasene torty robim casto, je to super. Najlepsi je puding Ole - vanilkovy na mandarinkovu a kokosovy na ananasovu. Kompot davam cely aj so štavou.

  • Monika 19.04.2014, 16:39

    Dá sa to, úplne bez problémov - aj keď ja skôr robím bez šťavy.. ale inak je to výborná torta :)

  • ali 19.04.2014, 16:23

    Julia, kludne skus, je to absolutne jednoduche a spolahlivo to stuhne. Ten puding BEZ VARENIA to všetko zahusti a spoji. Ziadne riziko. Dobru chut.

1 2 >

Pridať komentár