FOTORECEPT Zapečené kura: Výborný obed aj pre kuchárov – začiatočníkov

Zapečené kura na smotane

plnielanu.sk/Ľudmila

Chutí vám kura na smotane? Ak ste fanúšikom hydiny, je pre vás tento recept doslova stvorený. Jednoduchý a chutný obed bude na stole za chvíľu. Príloha sa totiž upečie spolu s chrumkavým mäsom.

Potrebujeme:

  • 1 kurča
  • 1 kg zemiakov
  • 2 PL oleja
  • 250 ml sladkej smotany
  • 200 g nastrúhaného syra
  • 3 PL hladkej múky
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 PL grilovacieho korenia
  • 1 PL korenia na kura
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • 1 PL soli

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, poukladáme na dno pekáča, podlejeme trochou oleja a mierne osolíme.


Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Múku, korenie a soľ dôkladne zmiešame vo väčšej miske.

   

Kura rozporciujeme, ak chceme, z jednotlivých kúskov stiahneme kožu a obalíme v koreninovej zmesi.


Mohlo by vás zaujímať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!


Nakorenené kúsky mäsa poukladáme na zemiaky.

   

Mäso polejeme sladkou smotanou.


Mohlo by vás zaujímať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie


Takto pripravené kura vložíme do vyhriatej rúry a pečieme hodinu na 200 stupňoch.

   

Po uplynutí času kura vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť ďalších 15 minút.


Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Dobrú chuť!


Na aké rôzne spôsoby a ako často si kuracinu pripravujete vy? Napíšte ostatným čiateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame