FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi pikantné jedlá?

Zapekané bravčové karé je šťavnatá a pikantná dobrota, ktorá zachutí aj vám

Patríte medzi fanúšikov zapekaných jedál a francúzske zemiaky či zapekaná zelenina sa vám už trochu zunovali? Skúste obmenu s chutným karé. Postup nie je nijako zložitý a výsledok ulahodí azda každému. Navyše ide o skvelé a jednoducho pripraviteľné jedlo, ak sa potrebujete venovať pred obedom niečomu inému ako vareniu. V rúre sa spraví „samo“, stačí len trochu sledovať čas.


Potrebujeme:

  • 5 plátkov bravčového karé (resp. podľa počtu stravníkov)
  • 1 pikantnú klobásu (výborný je Kohút)
  • kápiu
  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľu
  • olivový olej
  • jeden cesnakový strúčik
  • sójovú omáčku
  • horčicu
  • korenie
  • soľ

Postup:

Plátky karé jemne vyklepeme a uložíme do marinády z olivového oleja, sójovej omáčky a horčice tak, že medzi jednotlivé kusy mäsa naukladáme kolieska očistenej cibule.


Tiež by vás mohlo zaujať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie

Mäso na chvíľu odložíme bokom a zatiaľ si očistíme zemiaky. Nakrájame ich na kolieska, pokrájame si aj kápiu a očistenú klobásu.

   

Pekáč vymastíme olejom s jedným roztlačeným cesnakovým strúčikom.


Tiež by vás mohlo zaujať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!
Do pekáča začneme ukladať vrstvu zemiakov, ktorú jemne osolíme a okoreníme podľa chuti. Na ňu položíme bravčové plátky s cibuľou, kápiu a klobásu.
   

Na vrch dáme opäť vrstvu zemiakov. Prikryjeme alobalom a pečieme na 170 stupňoch asi dve hodiny.


Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Klasika menom segedínsky guláš: Spoznajte chuť a pýchu Maďarska

Na posledných desať minút môžeme dať alobal preč a zemiaky „ufúkneme“, aby sa horná vrstva opiekla.

   

Podávame podľa chuti s kyslou uhorkou alebo šalátom, dodať možno aj horčicu či tatársku omáčku.


Aké ďalšie chutné jedlá z bravčového karé si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom .

Zdielať na Facebooku

Diskusia (5)

  • Marie Ostrava 31.07.2014, 18:10

    Kdo nemusí karé, upeče si dobré mrkvové rohlíčky. Ingredience:400 g hrubé mouky 250 g HERY 150 g nastrouhané mrkve marmeláda nebo džem 1 prášek do pečiva moučkový cukr (na obalování) Všechny přísady smícháme dohromady. Vznikne nám těsto. Dáme do lednice na chvíli odpočinout. Těsto si rozdělíme na čtyři části. Každou část rozválíme na kulatý plát silný asi 2 mm. Pak ho namažeme marmeládou a nakrájíme na dílky,asi 12. Dílky stočíme a upravíme do tvaru rohlíčků. Ty pak skládáme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut . Pečeme, nesušíme!! Kdo chce obalí horké rohlíčky v cukru. Pro dospělé můžeme pokapat rumem (před obalováním) !! Jsou vhodné i pro diabetiky. (neobalovat v cukru) Doufám, že Vám budou chutnat.

  • ja 26.07.2014, 22:11

    toto stavnate nebude, bude to suche jak triesky. Kare rychlo stvrdne, hlavne pri peceni je to jak podosva

  • marcela 26.07.2014, 13:24

    skúste toto urobiť z krkovičky a ako píše vvv karé je suché a pliecko nemusí byť zlý tip.

  • vvv 26.07.2014, 08:12

    Karé je strašne suché a takmer bez chutí. Preto ho neobľubujem až nemám rád. A domov ho ani nekupujem. Stačí že ho mám občas cez týždeň na obed v reštaurácií. Aj keď ma mäsiar už viac krát presviedčal, že krkovička rezne nemá, doma rezne z kare nechcem. A pliecko je tiež veľmi chutné a šťavnaté. Keď robíme doma napr. "čínu", tak ho odblaňujem aj hodinu. Ale tá chuť toho mäska nemá chybu. Neviem ako to robia vo výkrmniach, ale tie mäsá majú dnes minimum masnoty. Karé je síce pekné na pohľad, nemá viditeľnú masnotu a ani šľachy a s jeho prípravou je minimum práce, ale tá chuť, . . . . . . Takže u mňa doma karé na akýkoľvek spôsob, ďakujem, neprosím.

  • Zuzana 26.07.2014, 07:44

    A kde je mäso - ešte v chladničke ?

1

Pridať komentár