FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Zaujímal by vás recept na originálny americký cheesecake?

Ilustračné foto

Na Slovensku kakao síce nepestujeme, ale napriek tomu sme čokoládu prijali za svoju. V takmer žiadnej domácnosti nesmie chýbať. Dávame ju do rôznych dezertov, koláčov a niekedy si na nej zvykneme pochutnávať len tak. Ak ju zbožňujete aj vy, určite náš recept neodignorujte. Garantujeme, že žiadny milovník tejto tmavej sladkej pochúťky neodolá.


Potrebujeme:

Na korpus:

  • 100 g kakaových keksov
  • 100 g masla

Na plnku:

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 300 g horkej čokolády

Na polevu:

  • 140 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g horkej čokolády

Postup:

Sušienky rozdrvíme ručne, alebo ich rozomelieme v stroji.

Mohlo by vás zaujať: Pochúťky starých mám z nitrianskeho regiónu: Jablková torta či burgyňáše chutia aj dnes
Maslo nakrájame na menšie dieliky a rozpustíme.
   
Podrvené sušienky a maslo potom zmiešame.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky
Vznikne nám pomerne sypká, ale kompaktná hmota.
   
Tú roztlačíme do alobalom vystlanej formy.

Mohlo by vás zaujať: Vynikajúce a zdravé torty: Zamaškrťte si aj bez kíl navyše
Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu na plnku a necháme ju vychladnúť
   
Z vyšľahanej smotany a tvarohu vymiešame hustý krém.

Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce citrónové koláče: Zamaškrtíte si na nich aj vy?
Pridáme doň vychladnutú rozpustenú čokoládu.
   
Vznikne nám lesklá a hustá čokoládová plnka.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lyžicový koláč s ovocím: Blesková dobrota pre celú rodinu
Dôkladne ju rozotrieme na sušienkový korpus.
   
Vo vodnom kúpeli si zo smotany a čokolády pripravíme polevu.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Sacherova torta: Pripravte si viedenskú lahôdku priamo vo vašej kuchyni
Necháme ju mierne vychladnúť a vylejeme na koláč.
   
Rovnomerne ju rozotrieme a necháme celý koláčik tuhnúť aspoň do rána.

Mohlo by vás zaujať: Delikátne jarné menu: Pripravte si mrkvovo-zázvorový krém či nepečený cheesecake
Takto vyzerá už vychladený nepečený cheesecake. Dobrú chuť!

Aké ďalšie recepty na prípravu chutných nepečených zákuskov poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

"

"

Zdielať na Facebooku
  • Autor: Ľudmila
  • Foto: plnielanu.sk/Ľudmila, thinkstockphotos.com

Diskusia (2)

  • bao 30.03.2019, 22:55

    jedine nožmi z damaškovej ocele z dellinger-u iné už nepoužívam ani na cukrárenské kúsky a krájajú lepšie než bežné alebo keramické

  • mama 30.03.2019, 21:55

    Gazdinký čím porciujete tortu aby sa vám nerobili odrobinky a nelámala sa čokoláda ? Máte nejaký gríf ?

1

Pridať komentár