FOTORECEPT Cibuľová polievka so smotanou: Vyženie choroby za dvere

Cibuľová polievka

thinkstockphotos.com

Cibuľa obsahuje vitamín C, zinok, draslík, železo, selén, fosfor, vápnik, síru a kyselinu askorbovú. Okrem toho aj fytoncídy, ktoré ničia choroboplodné zárodky a dokážu zastaviť rast niektorých baktérií a mikroorganizmov. Šťava z cibule má antibiotické účinky, a preto dokáže vyliečiť niektoré druhy kašľa i uvoľniť priedušky. V chrípkovom období, ktorému momentálne čelíme, preto určite neexistuje vhodnejšia voľba ako cibuľová polievka.

Potrebujeme:

  • 6 cibúľ
  • olej
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 l bujónu
  • 3 väčšie zemiaky
  • soľ
  • rascu
  • 250 ml smotany na varenie
  • čierne mleté korenie

Postup:

Cibuľu očistíme a umyjeme.

Mohlo by vás zaujať: Proti chrípke aj správnym obedom: Dajte si jedlá s cibuľou, cesnakom či karí


Nakrájame ju na väčšie plátky.
   
Potom cibuľu vo väčšom hrnci smažíme na troche oleja s pridaním cukru, kým nebude zlatistá.

Mohlo by vás zaujať: Čas výdatných polievok je tu: Zahrejú a prospejú aj vášmu zdraviu


Zalejeme ju vývarom.
   
Pridáme očistené na menšie kocky nakrájané zemiaky a varíme, kým nebudú hotové.

Mohlo by vás zaujať: Kráľovná kuchyne cibuľa v hlavnej úlohe: Vyskúšajte tieto netradičné recepty!


Potom postupne vlejeme smotanu a varíme ďalších päť minút.
   

Podávame s krutónmi alebo hriankami. Dobrú chuť!


Máte radi cibuľovú polievku? Na aký spôsob si ju doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: thinkstockphotos.com, thinkstockphotos.com, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame