FOTORECEPT Je jednoduchý a všetci ho zbožňujú: Pripravte si chutný a nadýchaný perník

Perník

plnielanu.sk/Mária

Poznáte to. Keď nás prepadne chuť na sladké, nedáme si chutný zákusok, pretože upiecť ho trvá dlho, ale radšej siahneme po prvej tyčinke s obsahom cukru, ktorú zbadáme. Pripravte si s nami rýchly a veľmi jednoduchý perníkový koláč, ktorý očarí nielen váš mlsný jazýček, ale aj prípadnú nečakanú návštevu. A aby ste nemali zbytočnú prácu s vážením, jednotlivé ingrediencie budeme merať šálkou.

Potrebujeme:

  • 1 šálku cukru
  • 2 vajcia
  • 1 šálku oleja
  • 1 šálku mlieka
  • 2 šálky múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 prášok do perníka
  • vanilínový cukor
  • pomleté alebo nasekané orechy
  • kúsky čokolády
  • džem
  • hrozienka

Postup:

Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom až do peny. Postupne pridáme pripravený olej a mlieko.

Mohlo by vás zaujať: Ochutnajte med na tri spôsoby: Ako sušienky, domácu „marlénku“ či perníkový koláč


Múku, kypriaci prášok, prášok do perníka a vanilínový cukor zmiešame v osobitnej miske a pridáme do pripravenej zmesi.
   
Nakoniec pridáme orechy, kúsky čokolády, hrozienka i džem podľa toho, na čo práve máme chuť. Fantázii sa v tomto prípade medze nekladú. Zmes musíme dôkladne vymiešať, aby bol koláč nadýchaný.

Mohlo by vás zaujať: Sladké pochúťky pre šikovné kuchárky: Chutia výborne nielen na Veľkú noc


Poriadne vymiešanú zmes vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° približne na 20 minút.
   
Hotový perník natrieme pripraveným džemom.

Mohlo by vás zaujať: Sladkosti bez cukru: Nájdu si tieto pochúťky miesto aj na vašom stole?


Polejeme čokoládou. Podľa chuti môžeme posypať kokosom.
   
Koláč podávame až keď stuhne čokoláda. Môžeme ozdobiť šľahačkou.

Na aký spôsob si doma perník pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Mária, plnielanu.sk/Mária, plnielanu.sk/Mária
Odporúčame