FOTORECEPT Jablkovo-orechový koláč: Zamilujete si ho aj vy

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi koláče s orechmi?

Jablkovo-orechový koláč je ako stvorený pre milovníkov kombinácie jabĺk s orechmi

Ste milovníkom kombinácie jabĺk a orechov? Potom určite vyskúšajte tento recept. Stačí vám pár ingrediencií, chvíľka voľného času a máte o nedeľný dezert či raňajky ku kávičke postarané.


Na cesto budeme potrebovať:

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 4 vajíčka
  • 1 PL kakaa
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vlažného mlieka

Čo na posýpku?:

  • 50 g práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 vajíčka
  • 600 g jabĺk
  • 150 g vlašských orechov

Postup:

Najprv si preosejeme múku, ktorú následne zmiešame s práškom do pečiva, kryštálovým cukrom, práškovým cukrom, olejom, mliekom, kakaom a nakoniec do nich pridáme vajíčka. Môžeme použiť mixér, no my sme vymiešavali len s vareškou.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Jablkový koláč: Klasika, ktorá poteší aj vaše srdce
Plech si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto, ktoré dáme do vyhriatej rúry na 180°C.
   
Zatiaľ si spravíme posýpku. Nastrúhame jablká, nasekáme orechy a spravíme zálievku zo smotany, cukru a vajíčok a zálievku vymiešame v miske.

Mohlo by vás zaujať: Sladkosti bez cukru: Nájdu si tieto pochúťky miesto aj na vašom stole?
Cesto vyberieme po 10tich minútach. Pomaly naň dávame nastrúhané jablká. Cesto je veľmi krehké, keďže nie je dopečené, tak s jablkami pracujeme opatrne, aby sme si do neho nespravili diery.
   
Posypeme orechami a nakoniec na cesto rovnomerne vylejeme zálievku.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT „Kinder“ mliečny rez: Domáca verzia dobroty nielen pre najmenších
Po ďalších 20-25 minútach v rúre môžete vybrať túto mňamku a podávať. Dobrú chuť!

Máte radi kombináciu jabĺk a orechov? Aké zákusky si z týchto surovín pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (4)

  • Jaroslav 08.04.2019, 14:00

    Já miluji tento od Dvě v Troubě: https://youtu.be/fxDZ3YsBeI4

  • fero 08.04.2019, 11:25

    veľa vajec, veľa cukru. To isté sa dá dosiahnuť s hrnčekovým koláčom. Zálievka je absolútne zbytočná ( preto asi ani v recepte nie je uvedená ) Hodnotenie : 4- ( veď voľačo sa jesť musí, inak by to bola 5 )

  • evelina 07.04.2019, 15:31

    Včera som upiekla jablkovú a tvarohovú štrúdľu.... a teraz pri kávičke a PC vyžieram. Čo je v recepte zálievka, zabudli napísať, ale do cesta ide veľmi veľa kryštálového a práškového cukru...takže ani neskúsim :(((

  • Betty 06.04.2019, 19:59

    A čo je zálievka? Len si domýšľam.

1

Pridať komentár