Ak máte radi zeleninové polievky ste na správnej adrese. Prinášame vám recept na polievku plnú vitamínov. Karfiol sa odporúča konzumovať hlavne v zime, keďže obsahuje množstvo vitamínu C. Okrem toho vďaka mrkve či petržlenu obsahuje ďalšie minerály nevyhnutné pre chod vášho tela. Preto smelo do prípravy!
Potrebujeme:
- 600 g karfiolu
- 400 g zemiakov
- 1 menší petržlen
- 1 veľkú mrkvu
- trochu oleja
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 1,5 l vody
- 1 ks zeleninového bujónu (kto chce)
- korenie, soľ
Postup:
Nakrájame si na drobnejšie kúsky mrkvu, petržlen a zemiaky. V hrnci zeleninu sprudka opečieme na troche oleja. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Diétny bojovník proti rakovine: Pripravte si karfiolovú polievku |
|
Následne pridáme mletú papriku (hrniec odstavme z plameňa, aby sa nám paprika nepripálila a nezhorkla), pomiešame a zalejeme vodou. | |
Povaríme 2 minútky a pridáme nakrájaný karfiol. | |
Mohlo by vás zaujímať: Karfiol trikrát inak: Chutná a zdravá večera pre celú rodinu |
|
Dochutíme korením, soľou a ak chceme, aj zeleninovým bujónom. Varíme, kým nám zelenina nezmäkne. | |
Dobrú chuť! |
Máte radi zeleninovú polievku s karfiolom? Ako často si ju doma pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na