Pripraviť dobré rizoto nie je nadľudský výkon a zvládne to snáď každý. Základom je uvariť chutnú, krémovú ryžu, pridať pár zaujímavých ingrediencií a rýchle jedlo máte na stole. Pokiaľ nemáte nápady ako by ste rizoto oživili,vyskúšajte toto rizoto vytvorené kombináciou bazalkového pesta, mozarelly a rajčín.
Potrebujeme:
- 1 hrnček ryže
- 2 hrnčeky kuracieho vývaru
- ½ malej cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g kuracieho mäsa
- 4 PL lyžice bazalkového pesta
- 150 g mozarelly
- 1 PL olivového oleja
- 2 ks paradajok
- ¼ hrnčeka parmezánu
- soľ, korenie
Postup:
Najemno nakrájaný cesnak a cibuľku si speníme na oleji, pridáme ryžu, zalejeme vývarom a varíme 20 min. | |
Mohlo by vás zaujať: Päť receptov pre zaneprázdnených: Sú hotové raz-dva-tri! |
|
Mäso si nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. | |
Do mäsa vmiešame uvarenú ryžu a bazalkové pesto. | |
Mohlo by vás zaujať: Nevyhadzujte zvyšky jedál: S týmito receptami si pochutnáte ešte raz |
|
Pridáme nakrájané rajčiny a mozarellu. | |
Rizoto dochutíme korením a pri podávaní nastrúhaným parmezánom. | |
Mohlo by vás zaujať: Milujete hríby? Vyskúšajte niektorý z týchto troch receptov! |
|
Dobrú chuť! |
Na aké spôsoby si rizoto pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na