FOTORECEPT Zdravšie a rovnako chutné: Vyskúšajte hranolky z petržlenu a mrkvy

Hranolky z petržlenu a mrkvy

plnielanu.sk

Hranolky častokrát patria medzi obľúbené nezdravé jedlá, ktoré si z času na čas mnohí nevedia odpustiť. Sú rýchle, preto sa niekedy uchýlime k tomu, aby sme ich pripravili na obed či len tak na večerné zobkanie. No oveľa lepšou a zdravšou verziou môžu byť pre vás hranolky zo zeleniny. A to konkrétne z mrkvy a petržlenu. Môžete ich pripraviť tiež len ako chuťovku alebo ako výbornú a zdravú prílohu k hlavnému jedlu.

Potrebujeme:

  • 3 ks mrkvy
  • 3 ks petržlenu
  • 1 PL soli
  • 2 PL sušeného cesnaku
  • 2 PL petržlenovej vňate
  • 1 PL štvorfarebného korenia
  • ½ šálky nastrúhaného parmezánu

Na dresing:

  • 4 PL gréckeho jogurtu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL cesnakovej soli
  • 1 ČL korenia
  • 1 ČL bazalkového pesta

Postup:

Mrkvy a petržlen si očistíme.

Mohlo by vás zaujímať: Petržlenové chipsy, pesto či nátierka: Vyskúšajte a určite neoľutujete!


Nakrájame ich na hranolky.
   
Dáme ich do misky, kde ich osolíme a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: Údajne nezdravé zemiakové hranolčeky: Čo na ne hovorí lekár?


Do misky nasypeme nastrúhaný parmezán a zalejeme olivovým olejom. Poriadne hranolky premiešame.
   
Nakoniec pridáme sušený cesnak, petržlenovú vňať a znovu premiešame.

Mohlo by vás zaujímať: Hranolky milujú ľudia na celom svete: Kto ich vymyslel a ako z nich nepribrať?


Petržlen a mrkvu rovnomerne rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
   
Dáme zapiecť do rúry na 200°C (15-20 minút).

Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky


K hranolkám si urobíme dressing zmiešaním jogurtu, citrónovej šťavy, soli, korenia a bazalkového pesta.

Máte radi hranolky? Na aké spôsoby si ich doma pripravujete? Podeľte sa o svoj recept s ostatnými čitateľmi v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame