Tekvica sa ako taká znova dostáva do popredia a za posledné roky sa v kuchyni stala veľmi obľúbenou a vďačnou surovinou. Existuje viacero druhov tekvíc, túto polievku si môžete pripraviť z akejkoľvek, chutná bude stále. Napríklad hokkaido má nevýhodu, že sa horšie čistí a krája, preto recept s ňou môže byť trochu náročnejší na čas.
Ttekvica obsahuje viac ako 90% vody, čo z nej robí veľmi diétnu potravinu. Zvyšných 10% látok, ktoré sa v nej nachádzajú, sa podieľajú na vašom zdraví a kráse. Obsahuje vlákninu a rôzne minerály: horčík, zinok, železo, či meď, ale aj karotenoidy, antioxidanty a bielkoviny.
Potrebujeme:
- 500 g hokkaido tekvice
- cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 1 mrkvu
- ½ petržlenu
- kúsok nastrúhaného zázvoru
- 3 stredne veľké zemiaky
- 1 ČL muškátového orieška
- soľ, korenie
Postup:
Nakrájame si zeleninu na menšie kúsky. | |
Mohlo by vás zaujímať: Čas výdatných polievok je tu: Zahrejú a prospejú aj vášmu zdraviu |
|
Tekvicu ošúpeme a očistíme od jadierok. Nakrájame ju na kocky a pridáme k zemiakom, mrkve a petržlenu. | |
Mohlo by vás zaujímať: Dodajte telu vitamíny: Pripravte si chutné a zdravé polievky plné zeleniny |
|
Na masle alebo oleji opražíme cibuľu, cesnak a neskôr pridáme zeleninu, ktorú sprudka upečieme a necháme chvíľu dusiť. | |
Zalejeme vývarom, pridáme zázvor. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cuketová polievka len v 3 krokoch: Diétna a výborná zároveň! |
|
Nakoniec polievku rozmixujeme, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. |
Aké ďalšie chutné jedlá si z tekvice pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na