FOTORECEPT Ringlotový koláč s posýpkou: Mňam, chutí ako od starkej

Ringlotový koláč

plnielanu.sk

Ovocný koláč s posýpkou je taká klasika, ktorá sa pripravovala ešte za čias našich babičiek. Samozrejme, aj v súčasnosti dostaneme občas chuť na niečo overené, rýchle a chutné a ku klasickým receptom sa radi vraciame.

Ringloty sú narozdiel od sliviek kyslejšie a pri tepelnej úprave sa nerozvaria. Aj preto si dnes pripravíme koláč z tohto chutného ovocia.

Potrebujeme:

  • 250 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml rozpusteného masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 10 ringlôt

Posýpka:

  • 125 g masla
  • kryštálový cukor
  • hrubú múku

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jablkový koláč: Klasika, ktorá poteší aj vaše srdce


Postup:

Ringloty si nakrájame na hrubšie plátky.
Pripravíme si posýpku zo zmäknutého masla, cukru a hrubej múky. Cukor a hrubú múku pridávajte tak, aby vám vznikla pekná posýpka, ktorá sa bude sypať medzi prstami.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Nepečený zdravý koláč s lesným ovocím: V lete perfektne osvieži


Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme vychladnuté maslo, vajcia, mlieko a práškový cukor.
Cesto vymiešame iba varechou.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tvarohový cheesecake s čučoriedkami: Lahôdka už na pohľad!


Menší a hlbší plech vymastíme, vysypeme múkou a rozotrieme naň rovnomerne cesto.
Na cesto poukladáme kúsky ringlôt.

Mohlo by vás zaujímať: Američania si adoptovali naše koláče: Kolaches majú v USA hlavné mesto aj svoj festival


Nakoniec na ringloty nasypeme posýpku a dáme piecť na 180°C.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame