Mušle nie sú tak exkluzívnym pokrmom, ako sa môže zdať. Ak ich náhodou uvidíte vo svojom obchode v chladiacom pulte, oplatí sa po nich siahnuť. Príprava s bielym vínom, cesnakom a cibuľou je skutočne jednoduchá, zaberie maximálne polhodinku a výsledkom je skvelá chuť, ktorá vás prenesie na slnečné morské pobrežie počas letnej dovolenky. V akomkoľvek ročnom období.
Potrebujeme:
- 1000 g sláviek
- 1 šalotku
- 1 strúčik cesnaku
- 2,5 dl bieleho vína
- čerstvý koriander
- šťavu z ½ citrónu
- olivový olej
- čierne korenie
Postup:
Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno. | |
Mohlo by vás zaujímať: Losos, sumec alebo pstruh: Ako často jesť ryby a ktorá je tá najzdravšia? |
|
Preberieme mušle, prepláchneme ich pod tečúcou vodou. Prasknuté či príliš otvorené kúsky vyhodíme. | |
Na olivovom oleji si opražíme najskôr šalotku, po chvíli pridáme tiež cesnak. | |
Mohlo by vás zaujímať: Pošteklite počas dovolenky svoje chuťové bunky: Čo vyskúšať v Chorvátsku? |
|
Podlejeme bielym vínom. Okoreníme štipkou čierneho korenia. | |
Necháme variť asi 2-3 minúty, kým sa vyparí alkohol. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Šalát s avokádom a krevetami: Poteší vás nielen počas horúcich dní |
|
Na panvicu pridáme mušle. Zakryjeme pokrývkou a dusíme na miernom plameni 3 minúty. | |
Keď sa mušle pootvárajú, pridáme čerstvý koriander. | |
Mohlo by vás zaujímať: Ryby zo znečistených vôd: Na čo si dať pri kúpe pozor? |
|
Dodáme šťavu z polovice citróna. | |
Mušle vyberieme z panvice. | |
Mohlo by vás zaujímať: Geniálne jednoduché zemiakové placky za 3 minúty: Tento recept už Slováci nebudú musieť googlovať |
|
Podávame s čerstvým alebo opečeným chlebom. |
Máte radi mušle? Na aké spôsoby si ich pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na