FOTORECEPT: Pripomeňte si dovolenku pri mori skvelými mušľami na víne

Mušle na víne

plnielanu.sk/Jana

Mušle nie sú tak exkluzívnym pokrmom, ako sa môže zdať. Ak ich náhodou uvidíte vo svojom obchode v chladiacom pulte, oplatí sa po nich siahnuť. Príprava s bielym vínom, cesnakom a cibuľou je skutočne jednoduchá, zaberie maximálne polhodinku a výsledkom je skvelá chuť, ktorá vás prenesie na slnečné morské pobrežie počas letnej dovolenky. V akomkoľvek ročnom období.

Potrebujeme:

  • 1000 g sláviek
  • 1 šalotku
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2,5 dl bieleho vína
  • čerstvý koriander
  • šťavu z ½ citrónu
  • olivový olej
  • čierne korenie

Postup:

Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno.

Mohlo by vás zaujímať: Losos, sumec alebo pstruh: Ako často jesť ryby a ktorá je tá najzdravšia?


Preberieme mušle, prepláchneme ich pod tečúcou vodou. Prasknuté či príliš otvorené kúsky vyhodíme.
   
Na olivovom oleji si opražíme najskôr šalotku, po chvíli pridáme tiež cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: Pošteklite počas dovolenky svoje chuťové bunky: Čo vyskúšať v Chorvátsku?


Podlejeme bielym vínom. Okoreníme štipkou čierneho korenia.
   
Necháme variť asi 2-3 minúty, kým sa vyparí alkohol.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Šalát s avokádom a krevetami: Poteší vás nielen počas horúcich dní


Na panvicu pridáme mušle. Zakryjeme pokrývkou a dusíme na miernom plameni 3 minúty.
   
Keď sa mušle pootvárajú, pridáme čerstvý koriander.

Mohlo by vás zaujímať: Ryby zo znečistených vôd: Na čo si dať pri kúpe pozor?


Dodáme šťavu z polovice citróna.
   
Mušle vyberieme z panvice.

Mohlo by vás zaujímať: Geniálne jednoduché zemiakové placky za 3 minúty: Tento recept už Slováci nebudú musieť googlovať


Podávame s čerstvým alebo opečeným chlebom.

Máte radi mušle? Na aké spôsoby si ich pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Jana, plnielanu.sk/Jana, Filip
Odporúčame