FOTORECEPT Karfiol na kari a špenáte: Sýta bezmäsitá pochúťka

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi karfiol?

Karfiol na kari a špenáte zachutí aj vám

Špecialitka, ktorú budete mať na tanieri za pár minút. Stačí vám jedna panvica, pár surovín a láska ku zelenine. Je to naozaj vynikajúce jedlo, ktoré si môžete pripraviť na obed a tiež na večeru. Na pohľad sa možno nezdá, no je naozaj sýte a nabité vitamínmi.


 

 

 

 

 

Potrebujeme (2 porcie):

  • menší karfiol
  • 100 g baby špenátu
  • zväzok jarnej cibuľky
  • 2 PL kari korenia
  • olej
  • 2 vajíčka
  • soľ, čierne korenie

Postup:

Karfiol aj špenát očistíme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Výborná a rýchla pôstna dobrota: Karfiol na rímsky spôsob
Karfiol nakrájame na drobnejšie kúsky.
   
Jarnú cibuľku si tiež očistíme a nakrájame jej zelenú časť, biela do receptu nepôjde.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Dajte šancu farebnému karfiolu: Pestrosť na tanieri zaručená!
Na jednej panvici vždy robíme len jednu porciu. Na troche oleja opražíme karfiol, ktorý ochutíme soľou, korením a napokon tým najdôležitejším – kari korením.
   
Pridáme trochu špenátu, jarnú cibuľku a chvíľku podusíme.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč
V strede zeleniny vytvoríme okrúhlu medzeru a rozbijeme do nej vajíčko. Vajíčko ochutíme a necháme voľne urobiť - je hotové, keď sa bielko vôbec nehýbe, žĺtko by sa malo vo finále roztekať.
   
Nakoniec opatrne preložíme na tanier. Najprv vajíčko, potom zeleninu.

Aké jedlá z karfiolu si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (4)

  • Dum Spiro Spero 21.04.2018, 19:31

    najprv vyspite opicu potom sem píšte

  • Praotecslovak 21.04.2018, 16:09

    Veď vôbec táto stanica jako pred primitívov som úplne šokovany Neviem či totok dopíše vychádza z rodiny skúsenosti som si takto na blblo písať Odpíš pisatelik k rád s tebou pokecam A naučím ťa čo je novinárčina to čo píšeš je Divoký východ

  • Praotec Slovák 21.04.2018, 16:06

    Jediné čo by som chcel vidieť ako to všetko preklopí z tej panvice na tanier Macher

  • adamko 21.04.2018, 09:24

    Vyzerá to ako blivajz, chutí to ako blivajz a navyše je to plné dusíka. Ďakujem radšej si poriadne zatrkám ako toto budem jesť.

1

Pridať komentár