FOTORECEPT Zdravá dobrota z čerstvých jahôd: Vychutnajte si tento chutný koláč

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi jahodové zákusky?

Lahodný, osviežujúci a zároveň zdravý dezert zachutí aj vám

V dnešnom recepte si pripravíme lahodný, osviežujúci a zároveň zdravý dezert, ktorý sa vynikajúco hodí na občerstvenie počas úmorných letných dní s pribúdajúcim slniečkom. V tomto období akurát dozrievajú v záhradkách jahody, takže ak máte možnosť použiť práve takéto, určite oceníte ich čerstvosť. Okrem jahôd sa dezert pripravuje z datlí a tvarohu, čiže si ho môžete dopriať bez výčitiek a zároveň si ustrážite štíhlu líniu.


 

 

Potrebujeme:

  • 200 g sušených datlí (alebo mix hrozienok a brusníc)
  • 120 g vlašských orechov
  • 80 g ovsených vločiek
  • 2 PL kokosového oleja
  • 750 g jemného tvarohu
  • 150 g bieleho jogurtu
  • med
  • vanilkovú esenciu
  • citrónovú kôru z jedného citrónu
  • jahody

Postup:

Namelieme si orechy.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Pochutnajte si na skvelom ovocnom krémeši: Využijete aj čerstvé jahody
Datle alebo iné sušené ovocie si namočíme na hodinu-dve do vody, potom nakrájame na menšie kúsky, aby sa nám lepšie mixovali.
   
Do misky dáme nakrájané datle, namleté orechy, ovsené vločky, roztopený kokosový olej a zmixujeme na kašu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tvarohovo-broskyňový koláč: Pre hostí je ako stvorený
Kým si pripravíme plnku, popritláčame korpusovú zmes na dno tortovej formy a dáme do chladničky.
   
Plnka je jednoduchá. Zmiešame tvaroh, jogurt a ochutíme podľa chuti medom, vanilkovou esenciou a citrónovou kôrou. Nalejeme ju na korpus a dáme na pol hodinu do mrazničky.

Mohlo by vás zaujímať: Američania si adoptovali naše koláče: Kolaches majú v USA hlavné mesto aj svoj festival
Jahody si nakrájame, uvaríme a dáme na vrch koláča. Necháme stuhnúť do ďalšieho dňa a môžeme podávať.

Aké ďalšie chutné jahodové zákusky si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

  • Autor: plnielanu.sk/Michaela
  • Foto: plnielanu.sk/Michaela

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár