FOTORECEPT Cordon Bleu z bravčového mäsa: Ideálny víkendový obed pre celú rodinu

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Cordon Bleu z bravčového mäsa zachutí aj vám

Základ pravého Cordon Bleu je z teľacieho mäsa, no v reštauráciách sa stretávame skôr s verziou z kuracieho či morčacieho. Tak či onak, toto jedlo určite všetci poznáme. Dnes si ukážeme ako naň, no v tomto recepte to vyskúšame z bravčového karé. Z tohto mäska je Cordon Bleu tiež výborné a šťavnaté. Pokiaľ nechcete mäso pripravené na panvici v množstve oleja, pokojne vymeňte panvicu za rúru. Mäso bude rovnako chutné.


Podľa čoho sa vlastne Cordon Bleu, u nás často nesprávne nazývané aj Gordon Blue, nazýva? Ide o vyznamenanie pre najlepších francúzskych kuchárov. Tí sa označujú modrou stuhou, čiže Cordon Bleu, ktorú udeľoval už koncom 19. storočia rovnomenný časopis. Zároveň založil súkromnú školu kuchárskeho umenia Le Cordon Bleu, kde vznikol tento recept.

 

Potrebujeme (4 osoby):

  • 700 g bravčového karé
  • múku, vajíčka, strúhanku (na trojobal)
  • trochu mlieka
  • plátky šunky
  • plátky syru typu ementál alebo gouda
  • olej
  • malú hlavičku listového šalátu
  • paradajku
  • kápiu
  • uhorku
  • ½ citrónu
  • 1 PL olivového oleja
  • korenie, soľ

Postup:

Pripravíme si trojobal. Do vajíčka dáme štipku soli a trochu mlieka.

Mohlo by vás zaujímať: Pustite do kuchyne hovädzinu: Tieto recepty inšpirujú aj vás


Mäso si naklepeme.
   
Na každý naklepaný plátok mäsa položíme jeden plátok šunky a syru.

Mohlo by vás zaujímať: Mäsové rolády ozvláštnia váš stôl: Pripravte si tie najchutnejšie


Mäso zrolujeme a prichytíme špáradlami.
   
Obalíme v múke, vajíčku a strúhanke.

Mohlo by vás zaujímať: Bravčové karé či panenka: Ideálny tip na víkendový obed


V panvici si rozpálime dostatočné množstvo oleja a mäso na ňom vypražíme.
   
Šalát umyjeme a natrháme na menšie časti.

Mohlo by vás zaujímať: Extáza pre chuťové bunky: Rýchly recept na domáci burger a americký hotdog


Pridáme nakrájanú papriku, paradajku a uhorku. Ochutíme olivovým olejom, citrónom, soľou a korením.
   
Podávame s ryžou alebo opečenými zemiakmi.

Z akého mäsa si Cordon Bleu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár