FOTORECEPT Malinová Panna Cotta: Taliansky dezert si môžete pripraviť i doma

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Malinová Panna Cotta je nenáročná na prípravu

Panna Cotta je taliansky dezert, ktorý sa už aj u nás stál veľmi obľúbenou pochúťkou v reštauráciách. Pokiaľ aj vám zachutila lahodná chuť Panna Cotty, môžete si ju urobiť aj doma. Jej príprava vám zaberie pár minút a minimum práce.


Navyše, ochutiť ju môžete čerstvými malinami, ktoré sú nielen sladké a chutné, ale tiež veľmi zdravé. Toto šťavnaté ovocie pomáha vďaka obsahu vitamínu C posilňovať imunitu. Vitamín A spolu s prírodným farbivom antokyanín bránia zmenám očí, ktoré spôsobujú šeroslepotu a zákaly. Pri látkovej výmene pomáha komplex vitamínov B. Zároveň tiež pôsobí proti stresu a migréne. Minerálne látky fosfor a železo pomáhajú pri krvotvorbe, správnej funkcii srdca a nervovej sústavy a vápnik sa zas stará o zdravé kosti a zuby.

Potrebujeme (na dva väčšie poháre):

  • mrazené maliny alebo iné ovocie
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • vanilkový cukor
  • 3 PL kryštálového cukru
  • práškovú želatínu

Postup:

Dáme variť šľahačkovú smotanu.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Pripravte si sladkú taliansku špecialitu: Jahodovú panna cottu


Keď smotana zovrie, nasypeme do nej želatínu a poriadne ju premiešame. Následne pridáme cukor.
   
Keď sa želatína v smotane rozpustí, odstavíme ju, nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete


Maliny uvaríme s vanilkovým cukrom a dáme do pohárov.

Aké chutné ovocné dezerty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár