FOTORECEPT Skvelá domáca pizza z mozzarelly: Vyskúšajte ju a neoľutujete

Pizza z mozarelly

plnielanu.sk/Michaela

Ak hľadáte zdravú verziu cesta na pizzu, otvorili ste ten správny recept. Na cesto vám budú stačiť 3 ingrediencie a 3 minúty času. Táto verzia je nevšedná, ale určite sa jej netreba báť, pizza chutí vynikajúco a stojí za vyskúšanie.

Mozzarella je charakteristický syr z talianskej oblasti Kampánia. Najčastejšie sa pridáva na pizzu a cestoviny, známy je však aj z šalátu caprese s paradajkami a bazalkou. Charakteristická je jemnou a lesklou kôrou, svojou pružnosťou a snehobielou farbou. Čím je staršia, tým sa jej chuť zintenzívňuje a guľôčka mozzarelly mäkne. 

 

Potrebujeme (na plech):

  • 4 ks mozzarelly
  • 2 PL psyllia – rozpustnej vlákniny (môžete nahradiť ovsenými vločkami)
  • 2-3 vajíčka
  • trochu soli
  • sušené oregano, bazalku
  • paradajkovú salsu
  • suroviny podľa chuti (syr, šunka, kukurica, šampiňóny, paradajky…)

Postup:

Spravíme si základ pizze. V recepte použijeme kečup, cesnak a oregano.

Mohlo by vás zaujímať: Domáce pizzové cestá: Vyberte si to naj práve pre vás


Základ pizze pripravíme tak, že si nastrúhame mozzarellu, k nej dáme psyllium a dve vajíčka.
   
Všetko spolu premiešame. Pokiaľ je cesto tvarovateľné, tretie vajíčko do neho nemusíte dávať.

Mohlo by vás zaujímať: Pochúťka pre rodinu aj pre návštevy: Skúste pizzu trikrát inak


Na plech si dáme papier na pečenie. Naň popritláčame cesto.
   
Pečieme na 200°C cca 20 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáca pizza: Upečte si pochúťku ako z talianskej reštaurácie aj vy


Kým sa nám cesto upečie, nachystáme si ingrediencie, ktoré pôjdu na pizzu.
   
Po upečení cesta ho potrieme celé salsou. Nešetríme.

Mohlo by vás zaujímať: Sviatok milovníkov jedla: Neapolská pizza je už súčasťou kultúrneho dedičstva UNESCO


Posypeme nastrúhaným syrom.
   
A nakoniec prihodíme zvyšné suroviny a dáme ešte na pár minút zapiecť do rúry.

Aké ďalšie chutné recepty na pizzu poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame