FOTORECEPT Raňajky, ktoré vás ráno skutočne nakopnú: Bagetky plné zdravej chuti

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi olivy?

Raňajkové brushetty s avokádom, olivami a hubami zachutia aj vám

Pokiaľ máte ráno trochu viac času, vyskúšajte si pripraviť tieto vynikajúce brushetty s avokádom. Sú skvelé na raňajky, desiatu, ale aj na večeru. Môžete si ich takisto vziať si ich do práce, kde si na nich určite výborne pochutnáte. Zároveň vás poriadne zasýtia a nakopnú na celý deň.


Avokádo nájdeme aj na Slovensku už v takmer každých väčších potravinách. Kedysi panoval kvôli vysokému obsahu tukov v plode názor, že sa z neho priberá. Tieto tvrdenia ale ostali vyvrátené a dnešní poradcovia v oblasti výživy sú avokádom nadšení. Niektorí odporúčajú jeho konzumáciu dokonca každý deň.

Potrebujeme (8-10 ks):

  • drevorubačskú bagetu
  • olivový olej
  • sušené bylinky
  • soľ, korenie
  • avokádo
  • 1 PL šťavy z citrónu
  • 4 cherry paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 zelených olív
  • 10 čiernych olív
  • 4 sušené paradajky v oleji
  • 3 PL lesných húb v náleve

Postup:

Bagetu si nakrájame na širšie plátky.

Mohlo by vás zaujímať: Brusketa kontra brusčeta: Zistite, ako sa talianske pokrmy vyslovujú správne!
Natrieme ich z oboch strán zmesou z byliniek a olivového oleja. Opečieme ich na panvici.
   
Avokádo a paradajky si nakrájame.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Na sladko aj na slano: Vyskúšajte vafle štyrikrát inak
Na troške oleja opražíme huby v náleve.
   
Olivy spolu so sušenými paradajkami nakrájame, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Chutné a zdravé raňajky: Pripravte si ovocné smoothie
Avokádo s paradajkami osolíme, pridáme trochu korenia a citrónovú šťavu.
   
K hubám na panvicu pridáme zmes z olív, necháme opražiť cesnak, ktorý je v nich a vypneme.

Mohlo by vás zaujímať: Fresh raňajky, ktoré ťa postavia na nohy
Na brushetty dáme vrstvu avokáda s paradajkami a vrstvu húb s olivami.

Aké chutné raňajky si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (5)

  • inuša 25.01.2019, 15:57

    primortel,adamko aj bingo...aspon som sa zasmiala...dakujem:-))

  • evelina 13.01.2019, 12:52

    Včera podvečer ma kopla múza a tak som na dnešné raňajky upiekla baketky zo špaldovej múky, poypané rascou a soľou. Ale takým mišungom, ako je v tomto recepte, sme si ich chuť nekazili....sú neskutočné dobré... doteraz som piekla chlebík, ale baketky sú lepšie :)))

  • primortel 12.01.2019, 14:18

    tak toto ma moc nerozhýbe do dňa...zas nejaký vegan...nech si to vezme do práce a keď to rozbalí môže ten sajrajt celý rpzmočený zahodiť...blbec

  • adamko 12.01.2019, 14:08

    Propagovať jedenie dopečeného zamrznutého sajerajtu je debilizmus najvyššieho rangu.

  • bingo 12.01.2019, 08:19

    Schuti Vas treba naakopat do riti aj s vasimi bagetkami,idio ti!!!

1

Pridať komentár