FOTORECEPT Domáci Cézar šalát: Výdatná a chutná večera za pár minút

Caesar šalát

plnielanu.sk

Tento šalát býva veľmi obľúbeným v reštauráciach počas obedových menu a samozrejme ešte väčším obľúbencom je u zákazníkov. My si nepripravíme úplne pravý Cézar šalát, ale podobnú verziu, ktorá je rovnako vynikajúca. Za použitia šalátu, kuracieho mäsa, bagetky a dressingu máte behom chvíle hotovú výživnú večeru alebo obed.

Mimochodom, prečo sa tento šalát volá Cézar? Nie, nie je to kvôli rímskemu cisárovi. Tvorcom šalátu je taliansky kuchár, ktorý pôsobil v Spojených štátoch – Cesare Cardini. Šalát vznikol údajne pri príležitosti osláv amerického Dňa nezávislosti a to 4. júla 1924.

Potrebujeme (4 porcie):

  • 500 g ľadového šalátu
  • 500 g kuracích pŕs
  • bagetu
  • 4 vajíčka
  • 3 PL majonézy
  • 30 g kapari
  • nastrúhaný parmezán
  • 1 PL horčice
  • 5 PL olivového oleja
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • sušené bylinky
  • soľ, korenie

Postup:

Do misky dáme majonézu, kapari, horčicu, smotanu, olivový olej a 30 g parmezánu.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Výdatný Cézar šalát od Jamieho Olivera: Inšpirujte sa jeho postupom


Suroviny rozmixujeme do krémového dressingu.
Šalát si opláchneme a natrháme na menšie časti.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Svieži šalát s limetkovým dresingom: Obed ako stvorený pre horúce dni


Vmiešame doň pripravený dressing.
Na troche oleja opražíme ochutené kocky kuracieho mäsa.

Mohlo by vás zaujímať: Famózny burger bez mäsa? Poradíme, ako na to! Je jednoduchý a chutí výborne


To isté spravíme s nakrájanou bagetkou ochutenou sušenými bylinkami.
Uvaríme vajíčka a nakoniec všetko naservírujeme na tanier.

Pripravujete si doma Caesar šalát? Napíšte ostatným čitateľom svoj recept v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame