FOTORECEPT Špagety Bolognese: Rýchla verzia milovanej talianskej klasiky

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi špagety?

Špagety Bolognese sú veľmi chutnou cestovinovou klasikou

Milujete špagety? Špagety s bolognese omáčkou sú veľmi populárne a každý asi chápe prečo. Táto omáčka je skrátka fantastická. Náš recept je rýchlejší ako ten klasický, omáčka sa nevarí dve hodiny, preto je určený pre tých, ktorí potrebujú mať navarené rýchlo, ale zároveň chutne!


Bolognská omáčka, známa aj ako bolognske ragú, pochádza, ako napovedá názov, z mesta Bologna v severnom Taliansku. Pôvodne sa používala hlavne na prípravu lazaní, v priebehu rokov sa však rozšírila do Európy, kde sa stala veľmi populárnou v spojení s cestovinami.

 

Potrebujeme (4 osoby):

  • 500 g špagiet
  • 2 väčšie mrkvy
  • kúsok zeleru
  • väčší petržlen
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 200 g paradajok
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • cibuľu
  • 3 veľké strúčiky cesnaku
  • 150 ml červeného vína
  • hovädzí alebo kurací vývar
  • olivový olej
  • strúhaný parmezán na posypanie
  • soľ, korenie

Postup:

Koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak si nakrájame.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Vyskúšajte diétne špagety z cukety: S pestom a parmezánom sú skvelé
Na rozohriatom oleji orestujeme zeleninu.
   
Pridáme cibuľu a za minútku aj cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: Skvelé špagety zvládne každý: Vyskúšajte skutočné chute Talianska
Keď zelenina a cibuľka chytia farbu na panvicu dáme aj mäso, ktoré osolíme a okoreníme.
   
Podlejeme trochou vývaru a pridáme paradajkový pretlak a olúpané paradajky.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!

Zalejeme červeným vínom, poriadne premiešame a dáme variť špagety.
   
Omáčku varíme 40-45 min, kým sa víno nezredukuje. Občas premiešame. Nakoniec podávame s uvarenými špagetami a nastrúhaným parmezánom.

Na aké spôsoby si špagety pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

  • Autor: plnielanu.sk/Michaela
  • Foto: plnielanu.sk/Michaela

Diskusia (1)

  • etrealista 30.11.2018, 20:39

    .DDDDD a keď nemáte čas, kúpte mleté mäso 50:50 (bravčové:hovädzie). Orestujte cibuľu najlepšie na olivovom oleji, pridajte mäso, 1 konzervu zaváranej paradajkovej šťavy aj s kúskami paradajok, cca 20 minút za občasného miešania povaríte. Pridáte aj bazalku, 1 polievkovú lyžicu krištáľového cukru, dve štipky čierneho mletého korenia a soli. Zmes bolognese alá Bratislava je na svete :D Dajte na špagety a posypte parmezánom. Dobrú chuť :DDDDD

1

Pridať komentár