Pokiaľ karfiol pripravujete len vyprážaný, skúste menej pracnú a zdravšiu alternatívu. Stačí totiž karfiol zapiecť. Je to lahôdka, ktorú si môžete pripraviť rovno s prílohou za krátky čas. Môžete improvizovať a na karfiol do zapekacej misy dať čokoľvek, čo máte doma a na čo máte práve chuť.
Biela pochúťka plná vitamínov, patrí medzi najzdravšie druhy zeleniny vôbec. Už 100 gramov tejto pochúťky obsahuje potrebné denné množstvo vitamínu C.
Potrebujeme (2-3 osoby):
- 1 väčší karfiol
- 4 stredne veľké zemiaky
- 2 vajíčka
- salámu
- 200 g tvrdého syru
- kyslú smotanu
- 2 PL strúhanky
- rascu
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
Do zapekacej misy vložíme na krúžky nakrájané zemiaky, ktoré pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme rascou. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Karfiol na kari a špenáte: Sýta bezmäsitá pochúťka |
|
V nádobe si zmiešame kyslú smotanu, strúhanku a vajíčka. | |
Syr si nastrúhame. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Výborná a rýchla pôstna dobrota: Karfiol na rímsky spôsob |
|
Zmes si ochutíme trochou soli a korením. | |
V osolenej vode uvaríme karfiol. | |
Mohlo by vás zaujímať: Karfiol trikrát inak: Chutná a zdravá večera pre celú rodinu |
|
Na upečené zemiaky dáme karfiol, ktorý sme precedili a salámu/šunku. | |
Zalejeme omáčkou. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Dajte šancu farebnému karfiolu: Pestrosť na tanieri zaručená! |
|
Poriadne posypeme syrom a dáme zapiecť. |
Máte radi zapekaný karfiol? Na aké spôsoby si ho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na