Obed so sebou alebo chutná večera: Inšpirujte sa chuťou týchto troch sendvičov

Anglický sendvič

gettyimages

Sendviče, to nie sú len „lepeňáky“ či obložené žemle. Ide o plnohodnotné jedlo, ktoré dostatočne zasýti na obed, či večeru. Špeciálne, ak si musíte brať nejaké to jedlo so sebou, napríklad do práce či na cestu. Vyskúšať tak môžete legendárny BLT sendvič (z angličtiny slanina-šalát-paradajka), tuniakový sendvič na bielom pečive, prípadne morku v žemli, ktorú si môžete naštylizovať ako obľúbený kebab.

Morka v žemli

Potrebujeme:

  • 500 g morčacích pŕs
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL červenej papriky
  • 3 PL olivového oleja
  • šťavu z ½ citróna
  • soľ a čierne korenie
  • 1 paradajku
  • hlávkový šalát
  • červenú cibuľu
  • 100 g kyslej smotany
  • pečivo

Postup: Mäso si nakrájame na prúžky. Marinujeme ho aspoň dve hodiny v olivovom oleji, pridáme k nemu mletú papriku, pretlačený cesnak a citrónovú šťavu. Okoreníme čiernym korením a dosolíme. Necháme odpočívať v chladničke. Paradajku nakrájame na kocky, cibuľu na prúžky a umyjeme si kúsky šalátu. Mäso grilujeme na panvici, na záver k nemu pridáme cibuľu. Rozrežeme si žemle, prípadne iné pečivo, z oboch strán ho potrieme kyslou smotanou. Vložíme listy šalátu, paradajku a mäso s cibuľou.


Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Francúzsky sendvič, ktorý postaví na nohy: Nezdravý, no lákavý


Sendvič s tuniakom

Potrebujeme:

  • 1 väčšiu uhorku
  • 1 plechovku tuniaka
  • 1 vajce
  • toastový chlieb
  • maslo
  • 40 g majonézy
  • 60 g kyslej smotany
  • kapary
  • soľ a čierne korenie

Potrebujeme: Vajce uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Rovnako na kolieska nakrájame aj uhorku. Z toastových chlebov odrežeme okraje, potrieme ich maslom a prerežeme na trojuholníky. Z tuniaka zlejeme šťavu alebo olej, zmiešame ho s majonézou a kyslou smotanou. Tuniakovou zmesou plníme trojuholníky, dodáme kapary a navrch pridávame nakrájané uhorky a vajce. Podávame vychladené.


Mohlo by vás zaujímať: Tip na výborný syrový sendvič, ktorý zvládne pripraviť každý: VIDEO Ako na to!


Sendvič so slaninou, šalátom a paradajkou

Potrebujeme:

  • zavarené uhorky
  • 100 g slaniny
  • 1 paradajku
  • sušené paradajky
  • majonézu
  • cottage cheese
  • soľ a čierne korenie
  • hlávkový šalát
  • toastový chlieb

Postup: Sušené paradajky a nakladané uhorky nakrájame na malé kúsky, ktoré zmiešame s majonézou a cottage cheese. Ochutíme soľou a čiernym korením. Paradajku narežeme na hrubšie kolieska. Umyjeme šalát a necháme ho trochu oschnúť. Na panvici si sprudka opečieme kúsky slaniny. Na rovnakej panvici potom opečieme z oboch strán toastový chlieb. Ten potrieme majonézovým základom. Na krajec pokladáme paradajku, šalát a slaninu. Ak nám zostalo viac majonézovej zmesi, môžeme ju votrieť aj medzi jednotlivé vrstvy. Najlepšie chutí čerstvý.


Aké chutné sendviče si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: gettyimages, gettyimages, Milan
Odporúčame