FOTORECEPT Zemiaky plnené čedarom s bravčovými plátkami: Vynikajúca kombinácia

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi bravčové mäso?

Zemiaky plnené chedarom s bravčovými plátkami zachutia každému

Jeseň sa pomaly blíži a tí, ktorí majú záhradku sa už pravdepodobne tešia z úrody zemiakov. Ostatní si určite všimli, že v obchodoch už tiež vidno nové zemiaky tohtoročnej úrody. Ak ste ich už pripravili na všetky možné spôsoby a rozmýšľate nad nejakou zaujímavou prílohou vyskúšajte túto lahôdku.


 

 

 

 

Potrebujeme:

  • bravčové karé
  • sušené alebo čerstvo nasekané bylinky
  • olivový olej
  • slaninku
  • ½ malej brokolice
  • 400 g syru čedar
  • 8 zemiakov (menšie aj väčšie)
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ, korenie

Postup:

Do misky si dáme olivový olej, soľ, korenie a bylinky. Karé trochu naklepeme.

Mohlo by vás zaujímať: Plnené pečené zemiaky: Rýchla pochúťka na 3 spôsoby


Karé obalíme v olivovom oleji.
   
Sprudka opečieme na panvici a dáme do rúry dopiecť.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zemiaky nemusia nudiť: Zapečené sú skvelou prílohou i hlavným chodom


Slaninku opražíme.
   
Pridáme trochu brokolice, ktorú podlejeme vývarom/vodou a necháme ju zmäknúť. Pridáme 100 g čedaru, ktorý necháme rozpustiť.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Syrovo klobáskové zemiaky: Túto pochúťku „zbaští“ každá návšteva


Plnku prelejeme do misky.
   
Zemiaky umyjeme, upečieme do mäkka.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Plnené sladké zemiaky štyrikrát inak: Vyzerajú aj chutia fantasticky


Necháme vychladnúť, pozdĺžne rozpolíme a vnútro vydlabeme.
   
Vnútro pridáme do misky s plnkou. Premiešame.

Mohlo by vás zaujímať: Boli sme vo Švédsku a otestovali najodpornejšie jedlo sveta: Ako sme sa popasovali s legendárnou pochúťkou?


Naplníme zemiaky a posypeme čedarom (150 g). Dáme na 10 minút zapiecť do rúry.
   
V smotane uvaríme zvyšnú brokolicu a necháme v nej rozpustiť zvyšný syr.

Aké ďalšie chutné jedlá zo zemiakov si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • Fero 15.09.2018, 11:05

    Ako to tak v poslednej dobe sledujem v TV alebo rozne recepty tak Slovaci uz nedavaju syr akurat tak do cokoladoveho pudingu :-))

1

Pridať komentár