FOTORECEPT Sýty krém na chladné dni: Vyskúšajte túto skvelú a rýchlu polievku

Polievka zo šalotiek s bazalkovým pestom

plnielanu.sk/Michaela

Dnes si pripravíme výbornú krémovú polievku, ktorú väčšina z vás možno ešte nepozná. Ide o polievku zo šalotiek, ktorou určite nepohrdne žiaden labužník, takže si ju smelo môžete pripraviť na slávnostný obed a rovnako aj počas bežného dňa pre svojich najbližších. Pokiaľ bazalkové pesto nemáte alebo vám nechutí môžete ho vynechať, no skvele doplní sladkastú chuť polievky.

V čom sa vlastne šalotky líšia od klasickej cibule? V prvom rade sú menšie, keďže cibuľky rastú v trsoch, ktoré sa nazýva tiež hniezdo. Chuťovo je šalotka výrazne jemnejšia, než cibuľa. Hojne sa tak využíva rôznych svetových kuchyniach – napríklad francúzskej, ruskej alebo americkej.

Potrebujeme:

  • 7 stredne veľkých šalotiek
  • 3 väčšie cibule
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • bazalkové pesto
  • granulovaný cesnak
  • maslo
  • olej
  • soľ

Postup:

Všetku cibuľu si očistíme a nakrájame.

Mohlo by vás zaujímať: Jarné zelené polievky: Sú nielen chutné, ale aj zdravé!


Na 3 PL masla a pár kvapkách oleja spravíme cibuľu. Poriadne premiešavame. Cibuľku trochu osolíme.
   
Zalejeme vývarom a pridáme nakrájané zemiaky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová a lahodná: Polievka zo sladkých zemiakov zachutí aj vám


Varíme, kým nebudú zemiaky mäkké, rozmixujeme polievku.
   
Na zjemnenie použijeme smotanu a necháme polievku prevrieť.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Podávame s bazalkovým pestom.

Aké jedlá si zo šalotky pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame