FOTORECEPT Špagety Carbonara po slovensky: Chutné, rýchle a jednoduché!

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi špagety?

Špagety Carbonara zachutia aj vám

Tento recept spĺňa kritéria – rýchly, lacný a zároveň chutný! Špagety Carbonara sú tým ideálnym riešením na rýchlu večeru či obed, pokiaľ chcete ušetriť trošku času..


Carbonara pochádza z Ríma. Štandardne sa pripravuje s dobrými špagetami, syrom Pecorino, vaječným žĺtkom a slaninou. Zároveň omáčku zahusťujeme vodou, v ktorej sme predtým uvarili špagety. Taká je esencia tejto talianskej klasiky, ktorú sme si trošku upravili a pripravili "po slovensky."

Potrebujeme

(4 osoby):

  • 500 g špagiet
  • 150 g slaniny
  • cibuľu, strúčik cesnaku
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 žĺtka
  • nastrúhaný parmezán
  • korenie, soľ

Postup:

Slaninu nakrájame na kocky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Vyskúšajte diétne špagety z cukety: S pestom a parmezánom sú skvelé


V miske zmiešame žĺtky, 100 ml smotany na šľahanie, 2 PL parmezánu.
   
Slaninu opražíme na panvici.

Mohlo by vás zaujímať: Skvelé špagety zvládne každý: Vyskúšajte skutočné chute Talianska


Z panvice ju povyberáme tak, aby sme masť z nej nechali v panvici.
   
Na masti zo slaniny opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Chuť Talianska menom Carbonara: Vyskúšajte ju s domácimi cestovinami


Cibuľu a cesnak zalejeme zvyškom smotany.
   
Smotanu necháme chvíľu povariť, následne pridáme slaninku.

Mohlo by vás zaujímať: Potrebujete rýchlo navariť? Cestovinové dobroty sú hotové za chvíľku


Zmes žĺtkov pridáme do panvice, ochutíme a necháme povariť.
   
Uvaríme špagety, ktoré teplé vmiešame do zmesi.

Mohlo by vás zaujímať: KVÍZ Dokážte, že ste gastro-expertom: Uhádnete názvy cestovín iba podľa tvaru?


Špagety posypeme nastrúhaným parmezánom, ozdobíme bazalkou a môžeme podávať.

Máte radi špagety? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (6)

  • acai 16.04.2019, 11:32

    Tabletky na chudnutie - http://tonzes.com/slimsk.htm ja berem uz Thermacuts viac ako mesiac…schudla som viac ako 14 kg

  • mia 11.02.2019, 00:30

    do carbonara nejde ani cibuľa ani cesnak a už vôbec nie smotana! toto je len slovenská gebuzina,ktorá okolo carbonara ani nešla! a nerozumiem, prečo už existujúce recepty musí vždy nejaký chytrák "vylepšovať" na slovenský spôsob?!

  • Lucifer 19.01.2019, 17:30

    zase slovenskà gebuzina...

  • Lenka 19.01.2019, 11:02

    Prave carbonara sa robia BEZ smotany!!! svoju typicku kremovost ziskavaju vdaka skrobobitej vode v ktorej sa nam varili spagety, az nasledne pridavame vajicko tak, aby nepreslo varom ... vas recept si nazvite inak nez CARBONARA kedze to nie je tradicny taliansky postup ;)

  • Fergie 19.01.2019, 08:00

    Každý má svoje chute, ale vajíčka sa musia!!! dať na horúce špagety a mimo ohňa zamiešať tak, abz neprešli varom

  • Ayra 19.01.2019, 05:35

    Nepochopim nikdy, preco Slovaci do kazdeho jedla napchaju smotanu alebo kecup

1

Pridať komentár