FOTORECEPT Špagety Carbonara po slovensky: Chutné, rýchle a jednoduché!

Špagety Carbonara

plnielanu.sk

Tento recept spĺňa kritéria – rýchly, lacný a zároveň chutný! Špagety Carbonara sú tým ideálnym riešením na rýchlu večeru či obed, pokiaľ chcete ušetriť trošku času..

Carbonara pochádza z Ríma. Štandardne sa pripravuje s dobrými špagetami, syrom Pecorino, vaječným žĺtkom a slaninou. Zároveň omáčku zahusťujeme vodou, v ktorej sme predtým uvarili špagety. Taká je esencia tejto talianskej klasiky, ktorú sme si trošku upravili a pripravili „po slovensky.“

Potrebujeme

(4 osoby):

  • 500 g špagiet
  • 150 g slaniny
  • cibuľu, strúčik cesnaku
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 žĺtka
  • nastrúhaný parmezán
  • korenie, soľ

Postup:

Slaninu nakrájame na kocky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Vyskúšajte diétne špagety z cukety: S pestom a parmezánom sú skvelé


V miske zmiešame žĺtky, 100 ml smotany na šľahanie, 2 PL parmezánu.
Slaninu opražíme na panvici.

Mohlo by vás zaujímať: Skvelé špagety zvládne každý: Vyskúšajte skutočné chute Talianska


Z panvice ju povyberáme tak, aby sme masť z nej nechali v panvici.
Na masti zo slaniny opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Chuť Talianska menom Carbonara: Vyskúšajte ju s domácimi cestovinami


Cibuľu a cesnak zalejeme zvyškom smotany.
Smotanu necháme chvíľu povariť, následne pridáme slaninku.

Mohlo by vás zaujímať: Potrebujete rýchlo navariť? Cestovinové dobroty sú hotové za chvíľku


Zmes žĺtkov pridáme do panvice, ochutíme a necháme povariť.
Uvaríme špagety, ktoré teplé vmiešame do zmesi.

Mohlo by vás zaujímať: KVÍZ Dokážte, že ste gastro-expertom: Uhádnete názvy cestovín iba podľa tvaru?


Špagety posypeme nastrúhaným parmezánom, ozdobíme bazalkou a môžeme podávať.

Máte radi špagety? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame