FOTORECEPT Bravčové fašírky zapečené s mozzarellou a rajčinami: Klasika po novom

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi fašírky?

Fašírky z bravčového mäsa určite každý dobre pozná

Fašírky z bravčového mäsa určite každý dobre pozná. V tomto recepte sme si pre Vás pripravili recept na fašírky trochu inak. A to obohatené o mozzarellu a paradajky, ktoré dodajú mäsu úplne iný rozmer a chuť.


 

 

 

 

 

Potrebujeme:

(3 osoby):

  • 500 g väčších zemiakov
  • 500 g mletého mäsa
  • cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vajíčko
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL olivového oleja
  • rascu
  • soľ, korenie
  • mletú červenú papriku
  • 2 paradajky
  • mozarellu
  • 150 g nivy
  • 150 ml smotany na varenie
  • cuketu
  • mrazenú zeleninu

Postup:

Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak opečieme na panvici a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme vajíčko, pretlak, ochutíme soľou a korením.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!
Zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky, dáme na plech. Z mletého mäsa vyformujeme 6 fašírok (alebo 8 menších).
   
Zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku, rascu a olivový olej.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Fantastické vegetariánske fašírky: Ochutnajte chrumkavé kofty
Na jednej panvici si postavíme smotanu, v ktorej rozpustíme nivu. Na ďalšej panvici si rozpálime olej, na ktorý dáme opražiť nadobrno nakrájanú cuketu.
   
Cuketu osolíme, okoreníme, pridáme mrazenú zeleninu.

Mohlo by vás zaujímať: Špalda patrí k najzdravším potravinám: Pripravíte z nej diétnu polievku i fašírky
Fašírky so zemiakmi upečieme v rúre na 200°C.
   
Na každú fašírku položíme hrubý plátok paradajky a mozarelly.

Mohlo by vás zaujímať: Nielen príroda, ale aj jedlo hýri farbami: Tip na chutné obedy
Dáme do rúry ešte na pár minút. Ozdobíme čerstvou bazalkou alebo bazalkovým pestom.

Máte radi fašírky? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár