FOTORECEPT Netradičný hotdog so zeleninou: Zapekaná dobrota celkom inak

Hotdog

plnielanu.sk

Párok v rožku, známy pod názvom hotdog sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, aj keď väčšina z nás pozná hlavne ten klasický s horčicou alebo kečupom. No pokiaľ radi experimentujete, môžete vyskúšať dnešný recept, kde si pripravíme úplne iný, no o to chutnejší hotdog. Rožok nahradíme cereálnou bagetkou, klasický párok vymeníme za klobásku na grilovanie a horčicu či kečup za plnku zo zeleniny. Táto kombinácia Vás určite dostane.

Potrebujeme:

(4 osoby):

  • 4 klobásky na grilovanie
  • 4 cereálne bagetky vo veľkosti klobásiek
  • 2 červené papriky
  • 250 g šampiňónov
  • hrsť čiernych olív
  • 6 ks cherry paradajok
  • 2 PL kukurice
  • ľubovoľný syr
  • 100 g strúhaného tvrdého syru
  • 1 PL sladkej čili omáčky
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

Klobásky si opečieme na panvici.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cordon Bleu z bravčového mäsa: Ideálny víkendový obed pre celú rodinu


Na troške oleja si opražíme na plátky nakrájané šampiňóny a na štvorčeky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme čili omáčkou, soľou a korením.
   
Paradajky a olivy si nakrájame na štvrtiny.

Mohlo by vás zaujímať: Famózne domáce burgre: Spravia z vás hviezdu každej grilovačky


Bagetky narežeme a vnútro trochu vydlabeme.
   
Do šampiňónov pridáme kukuricu, olivy, paradajky a syr (napr. nivu).

Mohlo by vás zaujímať: Najlepší domáci hamburger: S týmito tipmi sa vyrovnáte aj profi reštauráciám


Bagety naplníme zeleninovou zmesou (trochu zmesi si necháme na koniec).
   
Do bagiet vložíme klobásky.

Mohlo by vás zaujímať: Extáza pre chuťové bunky: Rýchly recept na domáci burger a americký hotdog


Zakryjeme zvyšnou zmesou.
   
Nakoniec posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry.

Pripravujete si doma hotdog? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame