FOTORECPT Kuracie karbonátky s cícerovým šalátom: Sýty obed s chutnou zeleninou

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi karbonátky?

Kuracie karbonátky s cícerovým šalátom

Pokrmy z mletého mäsa všetci dobre poznáme, no najčastejšie ich pripravujeme z hovädzieho či bravčového. Dnes vyskúšame mletú kuracinu s teplým šalátom. K tomuto jedlu nepotrebujete prílohu, keďže cícer je veľmi sýty a plnohodnotne nahradí hocijakú inú prílohu. Navyše, cícer obsahuje veľa vlákniny a iných prospešných látok, ktoré sa varením nestrácajú.


Keďže cícer patrí do rodiny strukovín, je bohatý najmä na bielkoviny. Ďalej obsahuje vápnik, vitamíny z rodiny B i železo. Z minerálnych látok, ktoré obsahuje, stojí za zmienku draslík, vďaka ktorému cícer znižuje krvný tlak a pozitívne pôsobí na činnosť srdca. Pôsobením nenasýtených mastných kyselín pomáha znižovať hladinu cholesterolu a blahodárne vplýva na pokožku. Keďže neobsahuje lepok, je vhodný aj pre ľudí trpiacich celiakiou.

Potrebujeme:

(4 osoby):

  • 600 g kuracieho mäsa
  • 2 vajíčka
  • ¾ pohára ovsených vločiek
  • ¾ pohára vlažného mlieka
  • cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 2 PL parmezánu
  • 250 g cíceru
  • 250 g šampiňónov
  • veľkú cuketu
  • sójovú omáčku
  • 1 dcl zeleninového vývaru
  • korenie, soľ

Postup:

Deň dopredu si namočíme cícer do vlažnej vody.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Karbonátky s červenou kapustou: Vyskúšajte túto silnú kombináciu
Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme odležať 30-40 minút.
   
Vodu z cíceru zlejeme, zalejeme čerstvou vodou, osolíme a dáme variť.

Mohlo by vás zaujímať: Dodajte telu živiny v podobe kapusty: Pripravte si karbonátky či zapekaný koláč
Cuketu a šampiňóny nakrájame na väčšie časti.
   
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme majorán, mletú červenú papriku, trochu soli, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: Večera bohatá na bielkoviny: Zasýti vás fazuľový šalát či lososové karbonátky
Mäso poriadne premiešame, pridáme vajíčka, parmezán a vločky, ktoré nasiakli mliekom.
   
Formujeme karbonátky, ktoré opečieme na oleji.

Mohlo by vás zaujímať: Čerstvý hrášok je skutočná lahôdka: Ochutnajte hráškové prílohy či karbonátky
Na masle a pár kvapkách oleja opečieme cuketu a šampiňóny. Tie ochutíme ľubovoľným korením, sójovou omáčkou a pridáme aj trochu soli.
   
Cícer uvaríme do mäkka, precedíme, pridáme k zelenine.

Mohlo by vás zaujímať: Parádne recepty: Stačia vám iba 2 ingrediencie aby ste vykúzlili nebíčko v papuľke

Chvíľu povaríme a podávame s mäsom.

Máte radi karbonátky? Na aké spôsoby si ich doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár