FOTORECEPT Podľa rodinného receptu: Toto sú tie najlepšie bryndzové halušky

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi halušky s bryndzou?

Bryndzové halušky sú veľká slovenská klasika, na ktorú väčšina Slovákov nedá dopustiť

Bryndzové halušky sú veľká slovenská klasika, na ktorú väčšina Slovákov nedá dopustiť. Skladá sa z pár ingrediencií a pokiaľ máte ten správny recept, nemáte na nich čo pokaziť. My sme si doma obľúbili tento. Pokiaľ nemáte ešte žiaden overený - rodinný - tento určite vyskúšajte.


Bryndzové halušky pozná snáď každý Slovák. Napriek tomu, že zemiaky pochádzajú z Ameriky a k bryndzi sa hlásia viaceré krajiny, my si tieto dobroty nedáme. Bryndzové halušky dávame ochutnávať zahraničným návštevám, ale často spestria aj náš každodenný stôl.

Potrebujeme (3 porcie):

  • 500 g zemiakov
  • 200 g polohrubej múky
  • 250 g bryndze
  • 200 g slaninky
  • pažítku
  • trošku soli

Postup:

Slaninu si nakrájame na kocky a necháme opražiť.

Mohlo by vás zaujímať: Bryndzové halušky na sedem spôsobov: Vyskúšajte slovenskú klasiku trochu inak


Zemiaky ošúpeme, nastrúhame do misky. Pridáme múku a trochu vody.
   
Poriadne premiešame. Vznikne nám tuhšia hmota. Pokiaľ sa Vám zdá zmes príliš riedka, pridajte trochu múky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Slovenská klasika nad zlato: Dožičte si pravé bryndzové halušky


Do osolenej vriacej vody pretláčame cez haluškár cesto a necháme variť cca 10 min.
   
Pokiaľ nechceme halušky aromatické, môžeme bryndzu zmiešať s lyžicou kyslej smotany.

Mohlo by vás zaujímať: Inšpirujte sa jedálničkom starých mám: Na čom si Slováci pochutnávali pred rokmi?


Halušky by mali byť hotové, keď vyplávajú na povrch.
   
Precedíme ich.

Mohlo by vás zaujímať: Máj je časom bryndze: Vyskúšajte tri skvelé recepty so slovenským zázrakom


Ešte do horúcich halušiek vmiešame bryndzu, popr. zmes bryndze a kyslej smotany.
   
Nakoniec posypeme slaninkou a dozdobíme pažítkou.

Máte radi halušky s bryndzou? Akým spôsobom si ich doma pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom recept do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (4)

  • miro 09.06.2019, 12:59

    Do halušiek predsa ide vyškvarená masť zo slaninky, tá je tam len ako bonus. Cesto na halušky nesmie byť tuhé, lebo to nebudú zemiakové halušky, ale múkové. fero máš pravdu.

  • Ayra 08.06.2019, 19:17

    Bez tej pazitky...ta tam absolutne nepatri.

  • Julanda 08.06.2019, 08:06

    Variť 10 minút - rozvaria sa na kašu.

  • fero 08.06.2019, 06:54

    Takmer reštauračná sračka. Halušky sa hádžu nožom z lopára, uvarené halušky sa pomiešajú s bryndzou a slaninou. Slanina a pažítka navrchu je reštauračný výmysel.

1

Pridať komentár