FOTORECEPT Pripravte si výdatné domáce čevapčiči: Omamná chuť Balkánu

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi čevapčiči?

Originál čevapčiči sa robí z iného mäsa, no u nás je populárne robiť ho z hovädziny a bravčoviny

Originál čevapčiči sa robí z iného mäsa, no u nás je populárne robiť ho z hovädziny a bravčoviny a tak si ho spravíme aj v tomto recepte. Ak chcete dosiahnuť tú pravú chuť, určite nezabudnite jedlo servírovať s cibuľkou a horčicou. Ako prílohu sme zvolili maslové zemiaky, ktoré sa ku čevapčiči výborne hodia.


Ak ste niekedy boli na dovolenke v balkánskych krajinách, určite ste na čevapčiči už narazili. Originál sa zvyčajne pripravuje z jahňaciny, typická je tiež chuť čubrice, ktorou sa mäsová zmes korení. V dnešnom fotorecepte si však pripravíme "slovenskú" verziu.

Potrebujeme (4 osoby):

  • 500 g mletého mäsa (polovica hovädzie, polovica bravčového)
  • trochu múky
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • malú cibuľku
  • trochu sýtenej minerálky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • bravčovú masť

Príloha:

  • horčica
  • cibuľa
  • zemiaky
  • maslo

Mohlo by vás zaujímať: Chutné recepty s mletým mäsom: Vyskúšajte pečené fašírky aj ostré mäsové guľky


Postup:

Očistíme, nakrájame zemiaky a dáme ich variť do osolenej vody.
   
Mäso namelieme najemno a zmiešame s najemno nakrájanou cibuľkou, soľou, korením, cesnakom. Prilejeme trochu minerálky.

Mohlo by vás zaujímať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy?


Na pomúčenej podložke si vytvarujeme valčeky, ktoré napichujeme na špajle, s ktorými sa mäso bude lepšie otáčať.
   
Na bravčovej masti opekáme mäsko z každej strany.

Mohlo by vás zaujímať: Zaspomínate si so slzou v oku alebo vás rovno napne: Pozrite na neuveriteľné fotky zo školskej jedálne


Zemiaky precedíme a ešte na horúce pridáme plátky masla.
   
Podávame s horčicou a nakrájanou cibuľkou.

Máte radi čevapčiči? Ako si doma toto jedlo pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recept do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (9)

  • Emily 21.08.2019, 11:35

    Moja mamka bola kuchárka,takže varila výborné čevabčiči.Ako písali ostatní bez múky a minerálky.Ako príloha sa k tomu podávajú zemiaky,ochutená na kocky narezaná cvikla,horčica zmiešaná s cibuľou.

  • ProsteJa 13.06.2019, 10:09

    Nemam slov, cevapcici "po slovensky". A kde je taka cubrica? Aha, to asi v redakcii ani nepoznaju co je. Smutne. Suseny cesnak? Nemame cerstvy? Muka? Srandujete. Radsej dalej nekomentujem.

  • Veronika 27.05.2019, 14:11

    Namiesto hnusného mletého čierneho korenia môžete ochutiť z mlynčeka so 4-farebným korením. Cesnak samozrejme čerstvý, nie čínsky. Ten čínsky spoznáte jednoducho - vyrastá v ňom nová gulička cesnaku. Sú zväčša GMO a to tu nemá čo robiť. Múka tam nepatrí. Mäso si ľahko zomeliete aj doma na mäsovom mlynčeku aj s cibuľou a cesnakom, presne ako na fašírky. A dá sa to spolu upiecť v pekáči v rúre. Sú to našinské zdomácnelé recepty...

  • Marian 26.05.2019, 18:56

    panebože... " slovenská verzia " ... to čo je tu popisané je faširka...ani to nie dobrá.. :-( sušený cesnak ????? cesnak čerstvý.... muka????? mineralna voda????...to čo je? toto nieje čevabčiči...a ma to k nemu veľmi ďaleko...

  • kraken 25.05.2019, 14:21

    Nie nie, chyba tam kapusta a kecup...:-)

  • kraken 25.05.2019, 14:18

    Cesnak ano

  • Julanda 25.05.2019, 06:41

    Cesnak nie.

  • Milan 25.05.2019, 05:16

    ...ruky dolámať za tú múku!!!!!!!

  • kraken 25.05.2019, 00:08

    Ani zblizka ani zdaleka toto niesu cevapcici...

1

Pridať komentár