FOTORECEPT Rýchla polievka pre celú rodinu: Frankfurtská, ako ju možno nepoznáte

Frankfurtská polievka

plnielanu.sk/Mirka

Hovorí sa, že polievka je grunt, a pri frankfurtskej to platí dvojnásobne. Výhodou je, že do nej nepotrebujete kvantá surovín, ani špeciálne či drahé ingrediencie. Najčastejšie sa robieva, keď sa zvýšia párky a úplne ideálna je práve s frankfurtskými, po ktorých dostala meno. Pokojne však môžete použiť aj iné párky, a chutiť bude rovnako dobre. Ak sa i nšpirujete …

Hovorí sa, že polievka je grunt, a pri frankfurtskej to platí dvojnásobne. Výhodou je, že do nej nepotrebujete kvantá surovín, ani špeciálne či drahé ingrediencie. Najčastejšie sa robieva, keď sa zvýšia párky a úplne ideálna je práve s frankfurtskými, po ktorých dostala meno. Pokojne však môžete použiť aj iné párky, a chutiť bude rovnako dobre. Ak sa i nšpirujete dnešným receptom, budete výsledkom skutočne príjemne prekvapení.

Potrebujeme:

  • 200 g párkov
  • 400 g zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 2 polievkové lyžice tuku
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 100 ml mlieka
  • vývar
  • soľ, čierne mleté korenie, červenú sladkú papriku, sušený majorán 

Postup:

Najprv si pripravíme všetky potrebné suroviny.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová a lahodná: Polievka zo sladkých zemiakov zachutí aj vám

Na tuku (olej, masť) osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Do osmaženej cibule pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zásmažku, do ktorej až nakoniec pridáme mletú papriku. Smažíme pár minút a potom zalejeme pripraveným vývarom. Metličkou prešľaháme, pomaly privedieme k varu a povaríme aspoň 20 minút. Ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ a čierne korenie.
   
Pridáme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky, ktoré v polievke povaríme približne pol hodiny.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová polievka zo zelenej fazuľky: V zime zahreje aj zasýti

Ďalej pridáme na kolieska nakrájané párky a ešte aspoň 10 minút povaríme. Polievku podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver do polievky pridáme  na zjemnenie trochu mlieka, krátko povaríme a dochutíme sušeným majoránom.
   
Premiešame a necháme pod pokrievkou aspoň 5 minút, aby sa majorán sparil.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cibuľová polievka so smotanou: Vyženie choroby za dvere

Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Varíte si doma frankfurtskú polievku? Na aký spôsob si ju pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: Mirka, plnielanu.sk/Mirka
Odporúčame