FOTORECEPT Ľahká večera na leto: Super zapekané zemiaky s paradajkami a syrom

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi jedlá zo zemiakov?

Zemiaky zapečené s paradajkami a mozzarellou sú ideálnou večerou v horúcom lete

V horúčavách často nemáme chuť jesť a už vôbec nie postávať pri sporáku a trápiť sa dlhým varením. Aj po príchode z kúpaliska či záhrady padne vhod niečo ľahké, svieže, a pritom dostatočne sýte. Vyskúšajte naše lahodné zapekané zemiaky s paradajkami a mozzarellou Na prípravu sú nenáročné a zároveň potešia aj vašu peňaženku. Ak máte navyše vlastné vypestované paradajky, nemáte nad čím váhať.


Mozzarella je typický syr z talianskej oblasti Kampánia. Najčastejšie sa pridáva na pizzu a cestoviny, známy je však aj z šalátu caprese s paradajkami a bazalkou. Charakteristická je jemnou a lesklou kôrou, svojou pružnosťou a snehobielou farbou. Čím je staršia, tým sa jej chuť zintenzívňuje a guľôčka mozzarelly mäkne. 

Potrebujeme:

  • 4 veľké zemiaky
  • 4 paradajky
  • 225 g syru mozzarella
  • 2 strúčiky cesnaku
  • strúhaný tvrdý syr
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti
  • olivový olej

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky a povaríme na miernom ohni 5 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zemiaky nemusia nudiť: Zapečené sú skvelou prílohou i hlavným chodom


Paradajky aj mozzarellu si rovnako nakrájame na tenké plátky.
   
Do veľkej zapekacej misy vrstvíme zemiaky, paradajky a mozzarellu. Pridáme roztlačený cesnak a ochutíme soľou a korením (z byliniek môžeme pridať napríklad bazalku). Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Pečieme približne 15 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zemiaky plnené čedarom s bravčovými plátkami: Vynikajúca kombinácia


Zemiaky vytiahneme, posypeme strúhaným syrom a dáme dopiecť na ďalších cca 15 -20 minút, kým sa syr neroztečie a nezíska peknú zlatistú farbu.
   
Dobrú chuť!

Aké jedlá si počas horúceho leta najradšej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (5)

  • Julo 09.08.2019, 13:12

    Čo je ľahké na jedle ktoré sa pečie? A najmä teraz v lete si treba prikurovať...

  • elvis 30.07.2019, 11:38

    Chcete predať svoju obličku? alebo hľadáte príležitosť predať svoju obličku za peniaze kvôli finančnej kríze a neviete, čo máte robiť, kontaktujte nás ešte dnes a my vám ponúkneme dobrú sumu za obličku. Moje meno je (doktor Elvis Whyte) som fenológ v našej nemocnici, špecializujem sa na chirurgiu obličiek a zaoberáme sa aj nákupom a transplantáciou obličiek so žijúcim zodpovedajúcim darcom. Kontaktný e-mail: doctorelviswhyte@gmail.com alebo Whatsapp nám 2347083629144 pre viac informácií

  • Nika 24.07.2019, 13:13

    No mne napr. caprese šalát, kde sú len rajčiny a syr, nechutí. Potrebujem tam mať ešte "niečo", napr. tie zemiaky.

  • mia 21.07.2019, 10:20

    pekná gebuzina, je lepšie radšej tú mozzarelu a paradajky s oreganom, bazalkou a olivovým olejom zjesť ako capresse šalát samozrejme bez zapekania!

  • adamko 20.07.2019, 16:03

    Ľahká večera na leto: Poriadne si zat rt káme a potom si dáme vychladený melón.

1

Pridať komentár