FOTORECEPT Originálna bublanina: Upravíte si ju ľahko, presne podľa svojej chuti

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi ovocné koláče?

Bublanina je klasickou chuťovkou letných dní

Aký koláčik si napečieme tento víkend? Otázka, na ktorú často nedostanem odpoveď, ale poznám riešenie. Táto bublanina sa netvári na čerešňovú, višňovú alebo marhuľovú. Nemusíte ju pripravovať iba z čerstvého sezónneho ovocia, podarí sa aj z mrazeného alebo zaváraného. Cesto je nadýchané, tvarohová plnka príjemne sladká a ovocie dodáva svieži kyslastý podtón. Ide o presne ten typ koláča, ktorý máte pripravený aj upečený už do hodiny. Tak sa pozrite, ako na to!


Potrebujeme:

Na cesto:

  • 350 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g rozpusteného masla/margarínu
  • 1 kypriaci prášok
  • vanilkový cukor na posypanie

Na plnku:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vajce
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ovocie podľa chuti (cca 300 - 350 gramov)

Mohlo by vás zaujímať: 4-krát letný ovocný koláč: Skúsite bublaninu, cheesecake či piškótovú tortu?


Postup:

Mixérom spracujeme jemné cesto. Ingrediencie sa pridávajú po krokoch. Najskôr vymiešame vajíčka s cukrom do peny (bublinky na povrchu). Za stáleho miešania prilejeme 250 ml smotany a následne 100 g rozpusteného masla/margarínu. Vmiešame kypriaci prášok a na záver postupne, po dieloch pridávame polohrubú múku.
   
Plech na tento koláč môže byť o niečo menší, no trochu vyšší. Vyložíme ho papierom na pečenie a cesto prelejeme. Rovnomerne uhladíme od stredu smerom ku krajom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Keď vás chytí chuť na sladké: Skúste výbornú vláčnu bublaninu s ovocím


Jemný tvaroh, vajce, cukor a vanilkový cukor vymiešame v miske dohladka. Pripravíme si ovocie. Na tento recept som použila mrazenú bobuľovú zmes. Obľúbená je u nás aj verzia s marhuľami, čerešňami alebo jahodami.
   
Tvarohovú plnku lyžicou rovnomerne rozmiestnime na kôpky do rozotretého cesta.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Ringlotový koláč s posýpkou: Skvelá klasika od našich starých mám
V ďalšom kroku rozložíme ovocie, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.
   
Koláč pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 25 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Ovocný koláč zo špaldovej múky: Zdravo, rýchlo a hlavne chutne
Hotový posypeme práškovým cukrom a po vychladnutí nakrájame.
   
Nech sa páči... Dobrú chuť!

Aké ovocné koláče si v lete pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (5)

  • Vito 25.08.2019, 13:49

    A v čom sa teta baví?

  • Hela 23.08.2019, 15:25

    A ty milý Vinco, by si sa ani nemal volať Vinco, nehodí sa ti to. Mna taketo komenty vždy pobavia.

  • Vinco 22.08.2019, 13:37

    Do jedla nepatrí margarín a ani žiadne stužené tuky! To už dosť čo dnes pridávajú do masla, aby sa tvárilo tuhé. Ríbezle sú lepšie na kvasenom koláči na vrchu bielkovej peny. A túto piškótovinu si urobte radšej z domácich vajec, je to násobne chutnejšie ako najdrahšie vajcia z obchodu! Tvarohom by som to nekazil.

  • Larry Fox 19.08.2019, 03:25

    Skúsili ste získať pôžičky od bánk bez úspechu? Naliehavo potrebujete peniaze, aby ste sa dostali z dlhov? Potrebujete peniaze na rozšírenie alebo založenie vlastného podnikania? Získajte pôžičku od jednej z popredných úverových spoločností vo Veľkej Británii. Ak chcete získať ďalšie informácie, kontaktujte nás na adrese Whatsapp: ​+14092051142 alebo e-mailom: larryfox2017@gmail.com

  • fero 17.08.2019, 06:35

    Veľa vajec, stačili by 2-3. No a s mixérom je to síce pohodlnejšie ale ručná práca je ručná práca. Taký ručne vymiešaný koláč ( akýkoľvek koláč, chlieb... ) ,,má dušu". Strojom spracované cesto si môžem kúpiť supermarkete bez roboty a umývania riadov.

1

Pridať komentár