FOTORECEPT Originálna bublanina: Upravíte si ju ľahko, presne podľa svojej chuti

Bublanina

plnielanu.sk/Lucia

Potrebujeme: Na cesto: 350 g polohrubej múky 5 vajec 200 g kryštálového cukru 200 ml smotany na šľahanie 100 g rozpusteného masla/margarínu 1 kypriaci prášok vanilkový cukor na posypanie Na plnku: 250 g jemného tvarohu 1 vajce 3 lyžice cukru 1 vanilkový cukor ovocie podľa chuti (cca 300 – 350 gramov) Mohlo by vás zaujímať: …

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 350 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g rozpusteného masla/margarínu
  • 1 kypriaci prášok
  • vanilkový cukor na posypanie

Na plnku:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vajce
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ovocie podľa chuti (cca 300 – 350 gramov)

Mohlo by vás zaujímať: 4-krát letný ovocný koláč: Skúsite bublaninu, cheesecake či piškótovú tortu?

Postup:

Mixérom spracujeme jemné cesto. Ingrediencie sa pridávajú po krokoch. Najskôr vymiešame vajíčka s cukrom do peny (bublinky na povrchu). Za stáleho miešania prilejeme 250 ml smotany a následne 100 g rozpusteného masla/margarínu. Vmiešame kypriaci prášok a na záver postupne, po dieloch pridávame polohrubú múku.
   
Plech na tento koláč môže byť o niečo menší, no trochu vyšší. Vyložíme ho papierom na pečenie a cesto prelejeme. Rovnomerne uhladíme od stredu smerom ku krajom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Keď vás chytí chuť na sladké: Skúste výbornú vláčnu bublaninu s ovocím

Jemný tvaroh, vajce, cukor a vanilkový cukor vymiešame v miske dohladka. Pripravíme si ovocie. Na tento recept som použila mrazenú bobuľovú zmes. Obľúbená je u nás aj verzia s marhuľami, čerešňami alebo jahodami.
   
Tvarohovú plnku lyžicou rovnomerne rozmiestnime na kôpky do rozotretého cesta.
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Ringlotový koláč s posýpkou: Skvelá klasika od našich starých mám
V ďalšom kroku rozložíme ovocie, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.
   
Koláč pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 25 minút.
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Ovocný koláč zo špaldovej múky: Zdravo, rýchlo a hlavne chutne
Hotový posypeme práškovým cukrom a po vychladnutí nakrájame.
   
Nech sa páči… Dobrú chuť!

Aké ovocné koláče si v lete pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Lucia, plnielanu.sk/Lucia
Odporúčame