Zdravé paradajkové recepty: Pochúťka na toasty, ako polievka aj s cestovinami

Paradajková polievka

photl.com

Kto by ich nemal rád? Chutné, voňavé, červené a nesmierne zdravé. Reč je o paradajkách. Ak ich milujete vždy, všade a na akýkoľvek spôsob, ponúkame vám na inšpiráciu pár chutných receptov práve z tejto zeleniny.

Paradajky zapekané na chlebíku

Potrebujeme:

paradajky

toastový chlieb

cesnak

oregano a bazalka

olivový olej

soľ

parmezán, alebo tvrdý syr

Postup: Na toastový chlieb poukladáme na kolieska nakrájané paradajky. Na to naložíme pripravenú zmes z ostatných surovín a dáme zapiecť do rúry na asi 10 minút.


Tiež by vás mohlo zaujať: Škola varenia: Zábava a poučenie pre milovníkov dobrého jedla!


Paradajková polievka trochu inak

Potrebujeme:

cesnak

zeleninový bujón

olivový olej, maslo

500 gr. lúpaných paradajok bez šupky /buď čerstvé, alebo kúpené)

500 gr. paradajkovej drte

cukor

bazalka

soľ

parmezán, alebo tvrdý syr

Postup: Na olivovom oleji, zmiešanom s trochou masielka (pre dobrú chuť), kratučko opražíme prelisovaný cesnak. Potom zalejeme trochou vody, v ktorej necháme rozpustiť bujón. Pridáme paradajkovú drť a lúpané paradajky a krátko povaríme. Dochutíme cukrom, bazalkou, ak treba soľou. Podávame s nastrúhaným parmezánom alebo iným tvrdým syrom.


Tiež by vás mohlo zaujať: Cestovinové dobroty: Vyčarte zo zásob chutné jedlo dvakrát inak!


Paradajkové cestoviny

Potrebujeme:

cestoviny

syrokrém

paradajkové pyré

olivový olej cesnak

oregano a bazalka

Postup:  Dáme variť cestoviny. Na panvicu si dáme olivový olej, na ktorom opražíme na kolieska pokrájaný cesnak. Potom ho vyberieme a do oleja nalejeme paradajkovú drť, ktorú s olejom spojíme a necháme prevrieť. Pridáme bylinky. Na horúcich cestovinách rozpustíme syrokrém, množstvo podľa chuti a pridáme paradajkovú zmes. Všetko spolu zmiešame a môžeme podávať.

Zdroj: photl.com, photl.com, Nela
Odporúčame