Slané dobroty z lístkového cesta: Sú rýchlo hotové a chutia skvele!

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi lístkové cesto?

Rolády z lístkového cesta sú pochúťkou

Chcete v kuchyni vymyslieť niečo nové, dobré a pritom rýchle? Čo tak vyskúšať dobroty z lístkového cesta, ktoré sú nielen chutné, ale aj hotové za pár minút. Skúste netradičnú pizzu z lístkového cesta, alebo slanú roládu na dva rôzne spôsoby. Stačí málo a chutná večera je raz – dva na stole.


Rýchla pizza z lístkového cesta

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

šampiňóny

tvrdý syr

šunku

olivy

olivový olej

morskú soľ

čierne korenie

korenie na pizzu

Postup: Na plech dáme papier na pečenie a lístkové cesto, ktoré poprepichujeme vidličkou. Na panvici opečieme na olivovom oleji nakrájanú cibuľku, po chvíli pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Pridáme aj cesnak a dochutíme soľou, korením a koreniacou zmesou na pizzu. Na lístkové cesto, ktoré mierne potrieme olivovým olejom naukladáme šunku a na ňu pripravenú zmes. Na vrch postrúhame tvrdý syr a dáme zapiecť do rúry asi na 30 minút.


Tiež by vás mohlo zaujať: Palacinkové orgie: Slané či sladké, na týchto príchutiach si pochutíte!


Údená lístková roláda

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

150 gramov moravského údeného mäsa

150 gr. údeného syra

grilovacie korenie

korenie na pizzu

kečup

1 vajce

Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme a natrieme kečupom. Posypeme grilovacím korením a korením na pizzu. Na to poukladáme plátky údeného moravského mäsa a tiež postrúhaný alebo na kúsky pokrájaný údený syr. Zrolujeme, vrch potrieme vaječným žĺtkom a dáme piecť do rúry.


Tiež by vás mohlo zaujať: Dva koláče na nedeľu: Potešia chuťou aj jednoduchou prípravou


Francúzska vaječná roláda

Potrebujeme:

1 lístkové cesto

cibuľku

šampiňóny

slaninu

2 vajcia

šunku

syr

grilovacie korenie

Postup: Na rozvaľkané lístkové cesto poukladáme plátky šunky. Cibuľku opražíme na oleji a pridáme do nej opečenú slaninku pokrájanú na kúsky. Potom pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a posypeme grilovacím korením. Do tejto zmesi pridáme dve rozšľahané vajcia a urobíme praženicu, ktorú natrieme na cesto so šunkou. Na vrch ešte postrúhame trochu syra a zrolujeme. Necháme zapiecť a môžeme podávať.

Zdielať na Facebooku
  • Autor: Nela
  • Foto: Mitch Mandel

Diskusia (4)

  • jozefa 21.07.2012, 18:21

    z lístkového cesta robím: Nivové rožteky: rozvalkám lístové cesto s rídielkom urobím štvorceky, ktoré plním postrúhaným syrom niva/ urobím válček nivy cez stred štvorčeku// zatočím ako rohlíček kraje dobre pritlačím ,aby syr nevytiekol. Poukladám na plech, potriem rozšlahaným vajíčkom, plech poprskám vodou a pečiem 20 min. /180 st. C, Výborné sú teplé aj studené nivové rohlíčky, Potrebujeme : 2 lístové cestá, 30 dkg. niva syr, 1 celé vajce .

  • didiana 17.06.2012, 20:48

    dnes som urobila tú francúzsku roládu, bola veľmi dobrá, aj návšteva bola nadšená, odporúčam...a dakujem za super tip

  • hyori 17.06.2012, 12:02

    ani jeden z receptov ma nezaujal ale vyskúšam z menšími upravami :) asi zostanem na svojom -listkove cesto potrieme vajcom rozšľahanym,na to šunku alebo salámu postruhany syr zvinieme do rolády nakrajame na kolieska potom ešte raz potrieme vajcom možme dať taveny syr a dáme zapiecť asi na 10-15 minut. jedno z mála jedál čo viem :D (mám 14 no tak skromné začiatky no) :D

  • Mirka 17.06.2012, 09:36

    Inak ja mam tiez super recept, je to velmi jednoduche. potrebujete len zavarenu sparglu, syr na platky, pripadne sunku a samozrejme liskove cesto:-) rozlozite ho, rozrezete na vacsie oblzniky (aby sa dalo cesto prelozit cez tu napln). Na kazdy ulozite cca 3-4 spargle, na to platok syra a sunky. Posolite trosku a prelozite cestom. Kraje spojite vidlickou. Potom to naukladate na plech a peciete asi 15-20 minut na 200 stupnov. Je to fakt super a kazda navsteva je vzdy nadsena!! :-)

1

Pridať komentár