Jarné zelené polievky: Sú nielen chutné, ale aj zdravé!

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto
Ilustračné foto

Ako deti ste ich nenávideli – a zrejme práve pre ich farbu. Teraz však už máte rozum na správnom mieste a viete, že sú synonymom zdravia. Reč je o špenáte či brokolici, ktoré pre ich farbu niektorí nemusia. Skúste si z nich pripraviť chutné polievky a zabojujte proti rakovine, či nedostatku vitamínov.


Brokolicová polievka

Potrebujeme:

1 brokolicu

trochu masla

2 zemiaky

hladkú múku

vodu

sladkú smotanu

vegetu, morskú soľ

Postup: V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom urobíme zápražku z hladkej múky a zalejeme vodou. Pridáme na ružičky rozobranú brokolicu a nakrájané zemiaky, ochutíme soľou a vegetou. Necháme povariť asi 20 minút. Rozmixujeme a zalejeme smotanou.


Tiež by vás mohlo zaujať: Zdravé paradajkové recepty: Pochúťka na toasty, ako polievka aj s cestovinami


Hrášková polievka

Potrebujeme:

200 g čerstvého (alebo mrazeného) hrachu

2 zemiaky

prelisovaný cesnak

sladká smotana

čierne korenie, soľ, vegeta

mletý muškátový oriešok

bobkový list

Postup: Hrášok spolu s pokrájanými zemiakmi vložíme do hrnca, zalejeme vodou a spolu s čiernym korením a bobkovým listom dáme variť. Pred dovarením pridáme vegetu, muškátový oriešok, soľ a prelisovaný cesnak. Rozmixujeme a zalejeme smotanou.


Tiež by vás mohlo zaujať: Lahodné a rýchle krémové polievky: Ideálna večera či ľahký obed


Špenátová polievka

Potrebujeme:

250 g špenátových lístkov

1 šalotka

2 strúčiky cesnaku

soľ, vegeta, mleté čierne korenie

sladká smotana

maslo

Postup: Lístky umyjeme a pokrájame si šalotku a cesnak. Na rozpustenom masle opražíme šalotku, pridáme cesnak a špenátové lístky, ktoré chvíľku dusíme. Pridáme vodu, ochutíme korením, soľou a vegetou. Ak chcete, na zahustenie môžete pridať aj dva pokrájané zemiaky. Po dovarení rozmixujeme a pridáme smotanu.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • julia 09.06.2012, 12:25

    mnaaam....

1

Pridať komentár