Jojobový olej je balzamom pre vašu pokožku: Vyskúšajte jeho účinky!

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Jojobový olej

Jojobový olej je jedným z najcennejších olejov využívaných v kozmetických procedúrach. Je vlastne tekutým voskom a prezývajú ho aj „tekuté zlato“. Je odpoveďou na suchú, citlivú a popraskanú pokožku, pričom navyše regeneruje a vyhladzuje pleť. Vlasom prinavracia stratený lesk a pokožke pružnosť. Poznáte jojobový olej?


Len na vonkajšie použitie

Jojobový olej pochádza z rastliny Simmondsia chinesis, ktorá je stále zeleným krom a pochádza z Arizony. Jeho semená pripomínajú kávové zrná, aj keď sú o čosi väčšie. Jojoba je známa vysokou produkciou vysokomolekulárnych esterov, ktoré sú podobné tým, ktoré produkujú ľudské mazové žľazy. Používa sa len na vonkajšie použitie, pretože ľudským telom prechádza v nezmenenom stave.

Vhodný pre všetky typy pokožky

O jojobovom oleji sa hovorí, je vlastne vosk, ktorý je tekutý, čím pripomína olej. Z celkového hľadiska patrí ku najcennejším olejom spomedzi všetkých známych. Je vhodný na všetky typy pokožky, pretože je podobný látkam, ktorý produkuje ľudské telo. Má dokonca prirodzený ochranný UV filter 3 – 4. Olej sa do pokožky vynikajúco vstrebáva a nezanecháva pocit mastnoty. Po použití ju zanecháva zamatovo jemnú.


Mohlo by vás zaujať: Vzácny arganový olej: Jeho omladzujúce účinky môžete vyskúšať aj vy


Tento vzácny olej vďačí za svoje účinky svojmu zloženiu. Obsahuje najmä nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E, ako aj množstvo výživných látok, stopových prvkov, či minerálov. Všetky tieto látky vynikajúco prenikajú cez kožu až k spodným vrstvám pokožky a regenerujú ju zvnútra.

Vašu pokožku vyhladí, ošetrí, aj zregeneruje

Prírodný jojobový olej sa vyznačuje schopnosťou udržovať prirodzenú vlhkosť vašej pokožky a okrem toho ju aj:

  • regeneruje,
  • vyhladzuje drobné vrásky,
  • hydratuje suchú a citlivú pokožku,
  • vyhladzuje,
  • pôsobí hojivo,
  • ošetruje pleť,
  • pomáha pri akné a problematickej pleti.

Vlasom dodá lesk a jemnosť

Okrem skvelých účinkov, ktoré má jojobový olej na vašu pleť, nesmiete zabúdať ani na jeho miesto v starostlivosti o vlasy. Dobrí kaderníci vedia, že pár kvapiek jojobového oleja dodá vlasom jemnosť, hebkosť a prinavráti im skutočne oslnivý lesk. S obľubou tiež tento fakt využívajú vo svojich salónoch. Vyskúšať ho môžete tiež na zničené končeky vlasov.


Mohlo by vás zaujať: Tajomstvo olivového oleja: Prospieva telu zvnútra aj zvonku


Kde všade ho môžeme nájsť?

Vďaka svojim vynikajúcim schopnostiam sa pridáva do množstva kozmetických výrobkov, ktoré sa týkajú najmä starostlivosti o pokožku, tvár a vlasy. Používa sa však aj ako zložka niektorých masážnych, regeneračných, či opaľovacích prípravkov. Jeho využitie je teda skutočne široké. Dopriať si ho môžete aj samostatne, ako čistý olej. Fľaštičku 50 ml. kúpite za sumu okolo 6 eur.

Zdielať na Facebooku
  • Autor: Oliver
  • Foto: wikimedia

Diskusia (6)

  • babai 30.04.2019, 18:18

    Krém proti vráskam - http://tonzes.com/vraskysk.htm

  • netee 21.12.2017, 09:53

    Mne sa velmi osvedcil tento krem proti vraskam - http://bit.ly/2kVJtxo

  • Zuzka 14.11.2017, 15:24

    tiež mám problematickú pleť a naviac ma začali trápiť prvé vrásky. Nemohla som nájsť vhodný prípravok na pleť až som vyskúšala jojobový olej a je naozja fantastický. akné sa upokojilo, pleť mám hydratovanú a hladkú

  • Maťka 07.11.2017, 11:58

    Ja si jojobový olej objednávam z vivaco.sk. veľmi mi pomohol hlavne proti akné, kde už som naozaj nevedela, čo si na tvár dať. Všetko mi ju buď vysušilo alebo sa mi robili pupienky. Jojobový olej pleť hojí, lieči a zároveň hydratuje. Takže u mňa je rozhodne jednotkou

  • kiarka 14.07.2017, 09:53

    Jojobovy olej v bio kvalite za najlepsie ceny http://www.biokamo.sk/Jojobovy-olej-100

  • Januska 29.06.2016, 09:02

    Jojóbový olej je perfektný na boj proti vráskam a ochrana pred UV.

1

Pridať komentár