Či na raňajky, večeru, desiatu alebo olovrant – nátierky majú miesto azda v každej domácnosti. Okrem toho sú tiež výborným tipom na rýchle pohostenie pre návštevu. Keď k nim ponúknete vhodnú šunku, klobásku či pekne nakrájanú zeleninu, máte vopred úspech zaručený. Ak hľadáte nové inšpirácie, ponúkame vám niekoľko chutných tipov.
Ľahká cesnaková pomazánka
Potrebujeme:
- tvaroh
- 2 strúčiky cesnaku
- pažítku
- soľ
Postup: Cesnak si prelisujeme, pažítku nakrájame nadrobno a spolu so soľou pridáme do tvarhu. Poriadne rozmiešame alebo rozmixujeme a podľa potreby dáme do chladničky trochu stuhnúť.
Nátierka z plesnivého syra
Potrebujeme:
- plesnivý syr (Hermelín, Encián a pod.)
- jablko
- asi dve lyžice masla
- vlašské orechy
Postup: Hermelín rozmixujeme s maslom a potom zmiešame so strúhanými jablkami. Ozdobíme a dochutíme vlašskými orechami.
Mohlo by vás zaujať: Tip na raňajky či studenú večeru: Nátierky sú jednoduché a chutia každému
Lososová nátierka
Potrebujeme:
- balenie údeného lososa
- asi 100 g majolky
- kôpor
- citrónovú šťavu
Postup: Lososa rozmixujeme s majolenkou. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a trochu citrónovej šťavy. Rozmiešame a môžeme na chlebe dochutiť kaparov.
Mrkvová pomazánka s cesnakom
Potrebujeme:
- dve mrkvy
- tavený syr (Karička, Bambino a pod.)
- lyžicu – dve tatárskej omáčky
- dva strúčiky cesnaku
Postup: Mrkvu nastrúhame na jemnejšie prúžky. Rozmiešame s taveným syrom, tatárskou omáčkou a roztlačeným cesnakom.
Mohlo by vás zaujať: Štyri nátierky pre pravých chlapov: Hitom je chrenová či oškvarková
Sardinková nátierka
Potrebujeme:
- 1 sardinky
- 2-3 cibuľky
- 1-2 vajíčka
- 2 lyžice masla
- trochu citrónovej šťavy
- trochu horčice
- trochu červenej papriky
- soľ
Postup: Sardinky očistíme a vymiešame s maslom. Dochutíme horčicou, trochu citrónovej šťavy, paprikou a soľou a poriadne premiešame. Pridáme najemno nakrájanú cibuľku a vajíčko a opäť miešame.
Aké ďalšie chutné nátierky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na