Chutné zákusky bez cukru: Pochutia si na nich nielen diabetici

Dia tiramisu

blogspot.com

Diabetické koláče nie sú určené len pre diabetikov. Konzumovať ich môžu aj všetci tí, čo chcú zdravšie žiť. Aj keď sú bez cukru a mnoho ľudí ich pre to nepatrične odsudzuje, rozdiel zbadá len málokto. Aj diabetické koláče môžu byť naozajstnou lahôdkou, po ktorej sa budete oblizovať. A navyše urobíte aj niečo pre svoje zdravie. Tak čo, vyskúšate ich aj vy?

Svieža DIA pochúťka

Potrebujeme:

  • 1 balík dlhých piškót
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • ½ horkej čokolády
  • 2 odtučnené tvarohy (spolu ½ kg.)

Postup: Na spodok formy rozložíme polovicu z piškót. Tvaroh zmiešame s nastrúhanou čokoládou, premiešame a pridáme do nej aj vyšľahanú šľahačku. Polovicu zmesi natrieme na piškóty, na ňu naukladáme zvyšok piškót a ne natrieme zostávajúci tvaroh. Ak chceme, môžeme dezert ozvláštniť aj ovocím, ktoré máme doma. Vrch ozdobíme nastrúhanou horkou čokoládou. Následne dáme stuhnúť do chladničky na 12 hodín a môžeme podávať.


Mohlo by vás zaujímať: Maškrtenie bez výčitiek: Upečte si tieto dve dobroty aj bez cukru!


Citrónové DIA kolieska

Potrebujeme:

  • 100 g celozrnnej múky
  • 2 vajcia
  • 30 g práškového diabetického sladidla
  • 20 g ovocného cukru
  • ½  prášku do pečiva
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • kôra z ½ citróna
  • štipku soli

Postup: Zo všetkých surovín spracujeme cesto.  Neskôr cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska, ktoré dáme piecť do rúry pri teplote 180°C na asi len 5 – 10 minút. Treba však na ne dávať pozor, aby neprihoreli.


Mohlo by vás zaujímať: Dva koláče na nedeľu: Potešia chuťou aj jednoduchou prípravou


DIA tiramisu

Potrebujeme:

  • 2 balíčky celozrnných piškót
  • 1 sladkú smotanu
  • 1 mascarpone
  • 1 lyžicu ovocného cukru
  • kakao
  • bezkofeínovú kávu

Postup: Šľahačku si vyšľaháme, pridáme do nej mascarpone, podľa chuti ovocný cukor a poriadne vymiešame. Uvaríme si silnú kávu, ktorú osladíme ovocným cukrom. Namáčame do nej piškóty, ktoré poukladáme na spodok pozdĺžnej misy. Na ne nanesieme trochu šľahačkovej zmesi a opäť naukladáme namočené piškóty. Postup opakujeme, kým nevytvoríme 3 poschodia, pričom posledné je zo šľahačky. Vrch posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladu aspoň na 3 hodiny.


Poznáte nejaké ďalšie recepty na prípravu DIA zákuskov? Napíšte ich ostatnými čitateľmi v diskusii pod článkom.

Zdroj: blogspot.com, blogspot.com, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close